Hlavní obsah

Nevzdat se a makat! Prášil se vrátil na evropské stupně, síly má i na oslavu

Praha

Od bronzu Ladislava Prášila v Göteborgu po jeho obhajobu v Praze uplynuly dva roky, které pro českého siláka nebyly úplně snadné. Na loňské halové mistrovství světa do Sopot neodcestoval kvůli natrženému svalu, podle představ se mu nedařilo ani v letní sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koulař Ladislav Prášil ve finále HME v Praze.

Článek

Při halovém mistrovství Evropy v Praze se ale vrátil ve velkém stylu, hned prvním pokusem dlouhým 20,66 m si zajistil bronz. A v jeho případě rozhodně platí, že těžší je obhájit než uspět napoprvé. „Tahle medaile je pro mě určitě cennější,“ měl jasno. „Celou sezónu venku jsem házel blbě, teď jsem se z toho dostal,“ pochvaloval si.

V posilovně trhal rekordy

Jaký byl jeho recept na překonání problémů? „Nevzdávat se a makat. I když jsem tady startoval jako třetí nejlepší Čech, povedlo se mi získat medaili,“ radoval se Prášil, jehož kolegové Tomáš Staněk a Jan Marcell neprošli čtvrteční kvalifikací.

„Byl jsem na šampionát dobře připravený, zvedal jsem si v posilovně osobáky na vršek. Měl jsem pak trošku problémy s nohou, ale když jsem se hecnul, dalo se to přežít. Byl jsem na tom dobře,“ liboval si svěřenec Petra Stehlíka, jemuž v hledišti fandili i všichni blízcí.

„Ta atmosféra byla skvělá, dokázala mě vyhecovat. Lepší závod jsem nezažil,“ přiznával a chystal se na oslavy. „Síly určitě ještě mám, teď už je na nic nepotřebuju,“ smál se rodák ze Šternberka.

Reklama