Hlavní obsah

Příbuzní atletů křičí i trpí. Mámě asi přibyly vrásky, tušil Kudlička

Praha

Nejen pro atlety je halové mistrovství Evropy na domácí půdě jedinečnou událostí. Výjimečný zážitek se naskýtá i jejich blízkým, kteří tak místo fandění u televize můžou povzbuzovat přímo v hale. I když je to pro ně někdy pořádný stres…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kudlička během kvalifikace tyčkařů v rámci halového ME v atletice v Praze.

Článek

Jan Kudlička pro svou rodinu nakoupil lístky co nejblíž tyčkařskému sektoru. „Takže jsem v první řadě viděl strejdu i mamku,“ líčil po kvalifikačním dramatu. Na výšce 560 cm totiž dvakrát zaváhal, byl jeden pokus od předčasného konce.

Maslák rodinu neviděl

„Máma si to musela protrpět. Já to dělal nerad, ale nějaké vrásky jí určitě přibyly,“ tušil Kudlička, jenž se po kritickém momentu oklepal a hladkým zdoláním 570 cm si zajistil postup do finále.

Čtvrtkař Pavel Maslák po příchodu na plochu očima hledal rodinu v hledišti. „Měli lístky do VIP, tak jsem se koukal, jestli je zahlídnu, ale tam není vidět. Takže ani nevím, kde nakonec seděli,“ popisoval.

To vytrvalkyně Kristiina Mäki měla o pohybu své maminky dobrý přehled. „Myslela jsem, že jí neuslyším, ale nakonec byla slyšet,“ usmívala se po rozběhu. „Atmosféra je tu prostě úžasná, něco jako na Zlaté tretře,“ pochvalovala si hlasité publikum, které se ztišilo jen při výšce pětibojařek. Eliška Klučinová si totiž ukazováčkem před ústy žádala na své pokusy úplné ticho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články