Hlavní obsah

Jak se řekne anglicky dobrý? Nadšené děti lovily selfie s Boltem

Praha

Krátce před středečním polednem se školáci přestali starat o své závodění. „Každou chvíli dorazí Usain Bolt,“ ohlásil moderátor Čokoládové tretry a oči dětí začaly směřovat k hlavní bráně pražské Julisky.

Usain Bolt - Nadšené děti lovily selfie s BoltemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tři vozy BMW se zatmavenými skly vjely na Julisku a děti je v předtuše návštěvy atletické superstar začaly pronásledovat až na druhý konec stadiónu, kde Bolt z auta vystoupil.

Šestinásobný olympijský vítěz je pravidelným účastníkem mítinku Zlatá tretra, v Ostravě závodil už osmkrát, ale poprvé si udělal delší zastávku v Praze. Do Česka přiletěl z Mnichova, kde byl na prohlídce u svého dvorního lékaře Müllera-Wohlfahrta, vedle agenta Rickyho Simmse ho letos doprovodí i jeho rodiče.

Je připravený

„Jsem připraven běžet rychle, snad vyjde i počasí,“ vyvrátil Bolt v krátkém rozhovoru s moderátorem obavy z drobného svalového zranění po svém úvodním mítinku sezóny na Kajmanských ostrovech.

Pak už se věnoval dětem, s některými si plácl, ty nejprůbojnější dokonce ulovily selfie fotku s atletickou legendou. A těm nejrychlejším blahopřál na stupních vítězů. „Tati, jak se řekne anglicky dobrý,“ rychle se tázal oceněný Tobiáš svého otce. „Nic neříkal, ale ukázal mi palec nahoru,“ nadšeně vykládal po vyhlášení.

Startoval závody

Poté se Bolt v teplákové soupravě a slunečních brýlích převtělil do role startéra a malé sprinterky měly o motivaci postaráno, když je na stometrovou trať vyslal světový rekordman. A vůbec nevadilo, že na trati strávily dvojnásobek času než Bolt při svém rekordním čase 9,58 s. Jedna z dívek běžela i rozvázanou tretrou, podobně jako jamajské eso při svém prvním olympijském titulu v Pekingu. I když sama tehdy možná ani nebyla na světě…

Bolt se z Prahy po tiskové konferenci přesune do Ostravy, kde ho v pátek čeká závod na sto metrů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.