Hlavní obsah

Boltův parťák ze zlaté štafety Bailey-Cole se nakazil virem zika

Kingston

Jamajský sprinter Kemar Bailey-Cole, kolega Usaina Bolta z vítězné štafety na olympijských hrách v Londýně, se nakazil virem zika. Čtyřiadvacetiletý atlet to řekl listu The Gleaner a zároveň oznámil, že se přesto příští týden zúčastní národní olympijské kvalifikace v Kingstonu.

Foto: Profimedia.cz

Jamajský sprinter Kemar Bailey-Cole (vlevo) se nakazil virem zika.

Článek

"Trochu se bojím, ale nenechám se tím zastavit. Do kvalifikace půjdu, jako bych byl zdravý a připravený," řekl Bailey-Cole. "Jsem zklamaný, ale normálně jsem trénoval, aniž bych tušil, že to mám, takže jsem nějakou práci udělal, byť ne úplně dokonale," konstatoval sprinter, který původně průvodní znaky onemocnění, bolesti v zádech a svalů, připisoval tréninkové zátěži.

Přiznal, že zotavovací proces není snadný. Alespoň už ale nepociťuje bolesti svalstva. "Zotavuji se ale pomalu. Pořád mám po těle vyrážku a bolí mě oči," řekl Jamajčan s osobním rekordem na stovce 9,92 sekundy. Vedle zlaté olympijské štafety z Londýna přispěl o rok později i k dalšímu jamajskému triumfu v běhu na 4x100 metrů na mistrovství světa v Moskvě.

Obavy z nákazy virem zika přinutily již několik sportovců ke zrušení startu na olympijských hrách v Riu, protože v pořadatelské zemi je nejvíce nakažených. Virus způsobuje mikrocefalii, tedy těžkou vývojovou poruchu, která u lidských plodů předčasně ukončuje růst mozku. Nákazu primárně přenášejí komáři, zaznamenán byl však i přenos pohlavním stykem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články