Hlavní obsah

Začínám si užívat život, zářila nadšená Vrabcová-Nývltová po parádním debutu mezi atlety

Michal Osoba (Amsterdam)Sport.cz

Lyžařských akcí absolvovala spoustu, vždyť na olympiádě v Soči skončila pátá. Mezi atlety ale na vrcholné scéně zažila premiéru. A parádní! V devadesátihlavém poli půlmaratónkyň se Eva Vrabcová-Nývltová dlouho držela ve skupině bojující o čtvrté místo, nakonec doběhla na mistrovství Evropy osmá v čase 1:12:01.

Foto: Profimedia.cz

Běžkyně Eva Vrabcová-Nývltová během půlmaratonu na ME v Amsterdamu.

Článek
Fotogalerie

Povedený debut na atletickém šampionátu?

Jsem naprosto spokojená. Čas jsem chtěla trochu blíž osobnímu rekordu (1:11:06), ale ta zkušenost ze závodu jen mezi ženami je obrovská.

Dlouho jste byla v boji i o čtvrtou pozici.

Jen to závěrečné zrychlení mi chybí. Tomu se teď v tréninku chci věnovat s výhledem na olympiádu v Riu.

Tam vás čeká maratón. Bylo mistrovství Evropy dobrým testem?

Rozhodně ano. Ještě máme kus práce před sebou, ale zároveň dost času s tím ještě něco udělat. Teď si užiju atmosféru šampionátu, doma nafasuju oblečení na olympiádu a vyrazím zase do Livigna na přípravu.

Dá se srovnat atmosféra běžeckých závodů s lyžováním?

Nedá, proto jsem tak nadšená, tohle se při lyžování nezažije. Holmenkollen nebo Falun jsou také super, ale fandí se hlavně severským státům. Tady je atmosféra i v českém týmu úplně jinde a já jsem šťastná, že tu můžu být.

Takže vaše nadšení z přechodu k atletice trvá?

Je to fantastické, začínám si užívat život. Udělala jsem přijímačky na ústeckou univerzitu, dostala rozpis výuky a řekla si: Tady budu na Dachsteinu, tady na severu, do školy se moc nedostanu. A pak jsem si uvědomila, že tam vlastně můžu, užiju si studentský život, budu moct jít do kina. Plánů je moc, třeba si dojít v zimě na ples, to je můj sen.

Reklama

Související témata: