Hlavní obsah

Adamsová i přes porážku slaví pátý triumf v Diamantové lize

Brusel

Novozélandská koulařka Valerie Adamsová popáté v kariéře vyhrála hodnocení Diamantové ligy, třebaže v předehře finálového mítinku v Bruselu podlehla stejně jako na olympijských hrách v Riu de Janeiro americké soupeřce Michelle Carterové. V soutěži na náměstí Grande-Place v historickém centru belgické metropole Carterová výkonem 19,98 metru porazila Adamsovou o 41 centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Novozélandská koulařka Valerie Adamsová popáté v kariéře vyhrála hodnocení Diamantové ligy.

Článek

Jednatřicetiletá Adamsová, vítězka čtyř ze sedmi závodů v seriálu, měla celkové prvenství matematicky jisté již před soutěží. Vítězství v Diamantové lize spojené s prémií 40 000 dolarů (asi 961 tisíc korun) je ale podmíněno účastí na finálovém mítinku.

Hodnocení Adamsová ovládla po roční pauze způsobené zdravotními problémy a stala se čtvrtou atletkou s pěti celkovými triumfy. Vyrovnala se chorvatské diskařce Sandře Perkovičové a americkému trojskokanovi Christianu Taylorovi, rekordmanem je se sedmi prvenstvími francouzský tyčkař Renaud Lavillenie.

Ti všichni potvrdili svoji dlouholetou nadvládu na prvním finálovém mítinku v Curychu, v pátek v Bruselu bude korunováno zbývajících 15 králů jednotlivých disciplín.

Závěrečný mítink atletické Diamantové ligy v Bruselu:
Ženy:
Koule:
1. Carterová (USA) 19,98
2. Adamsová (N. Zél.) 19,57
3. Mártonová (Maď.) 19,11 - soutěž se konala na náměstí Grande-Place
Konečné pořadí:
1. Adamsová 58 b.
2. Mártonová 33
3. Carterová 32

Reklama

Související témata: