Hlavní obsah

Poslední závody jsem zvoral, teď jsem se cítil fantasticky, liboval si Kudlička

Praha

Na posledních závodech zdolal 540 a 530 centimetrů, nic co by tyčkaře Jana Kudličku mohlo povzbudit směrem k blížícímu se halovému mistrovství Evropy v Bělehradě. Ale v kulisách pražského obchodního centra na Zličíně opět objevil špičkovou formu. Při Zimní pražské tyčce posunul rekord akce na 573 cm, pak se pokoušel o český halový rekord 582 cm, který jen lehce shazoval.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Spokojený tyčkař Jan Kudlička na Zimní Pražské tyčce.

Článek

Zvedl jste si sebevědomí?

Až mě to tu trochu překvapilo. Beru to jako zadostiučinění, poslední závody jsem zvoral, ale je vidět, že to nebylo špatným skákáním, ale únavou. Dneska to byl fantastický pocit skákat zase odpočatý. Takhle se chci cítit při halovém mistrovství Evropy v Bělehradě, věřím, že tam to bude ještě lepší.

Halový český rekord Adama Ptáčka odolal jen těsně…

Všechny tři pokusy vypadaly pěkně. Ale Zličín je pro mě nějaký zakletý, vloni jsem potřeboval skočit 577 a také to těsně padalo. Ale pak jsem tu výšku skočil na halovém mistrovství republiky, to je za čtyři dny, tak se nechám překvapit. Bylo by fajn odjíždět do Bělehradu ve stejné pozici jako vloni do Amsterdamu (s českým rekordem – pozn. red.)

Přitom před mítinkem Czech Indoor Gala v Ostravě jste říkal, že pocit ze skákání nemáte tak dobrý…

To jsme se vrátili z mítinku v Clermont-Ferrand a raději jsem zrušil start v Paříži, abych mohl potrénovat. Přiletěli jsme v pondělí večer, do soboty jsem měl dvoufázový trénink, v neděli jsem jel do Ostravy, v pondělí tam trénoval a v úterý už byl mrtvý. Ve středu jsem jel do Lodže a pak už při závodě zkracoval rozběh, protože jsem to nemohl uběhnout. Dneska to byl velký rozdíl, když jsem byl odpočatý.

Reklama

Související témata: