Hlavní obsah

Ščerbové radí s vícebojařským tréninkem i Dvořák

Z talentované dálkařky se možná pomalu rodí budoucí hvězda vícebojů. Juniorská mistryně světa Denisa Ščerbová si poté, co během halové sezóny zaznamenala nejlepší český pětibojařský výkon, brousí zuby i na venkovní sedmiboj.

Foto: ČTK

Tomáš Dvořák pomáhá Denise Ščerbové s vrhačskou technikou.

Článek

Letošní premiéru měla absolvovat už o víkendu ve francouzském Arles. "Jenže ve Valencii jsem si při výšce pochroumala kotník, takže nakonec nejedu," vysvětluje devatenáctiletá atletka. Vstup do sedmibojařské sezóny se tak odkládá možná na konec června, kdy je na programu mítink v Ratingenu.

K vícebojařskému tréninku si vybrala ideálního konzultanta - trojnásobného mistra světa v desetiboji Tomáše Dvořáka, za nímž dojíždí z Ostravy do Prahy. "Podíval se mi na vrhy. Co říkal? Že techniku nemám nic moc," přiznává Ščerbová.

Při ideálním scénáři by napodobila třeba švédskou hvězdu Klüftovou a na mistrovství Evropy v Göteborgu startovala v dálce i sedmiboji. "Do budoucna by bylo asi jednodušší, kdybych zůstala u dálky, na ni se nemusí tak trénovat," směje se. "Ale časem bych chtěla zvládat oboje," dodává a děsí se jiné věci: "Doufám, že nepřejdou i holky k desetiboji, tyčku a disk bych vážně nechtěla."

Reklama