Hlavní obsah

Tyčkařský rekordman Lavillenie po zranění trénuje naplno. Deset kroků a už létá

Světový rekordman ve skoku o tyči Renaud Lavillenie se chystá zaútočit v Londýně na titul mistra světa. Před šesti týdny musel kvůli problémům s levým stehnem předčasně ukončit halovou sezónu, teď však znovu může naplno trénovat. Francouzský atlet na sociálních sítích nadšeně sdílel video z přípravy, kde se mu daří ze zkrácených rozběhů. Z deseti kroků se přenesl přes laťku ve výšce 520 centimetrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyčkař Renaud Lavillenie během atletického mítinku Zlatá tretra.

Článek

Třicetiletý Lavillenie přípravu směřuje k srpnovému mistrovství světa v Londýně. Olympijský šampion z roku 2012, kdy se hry konaly právě v britské metropoli, na titul mistra světa stále nedosáhl. Jeho maximem je druhé místo z roku 2013, vedle toho byl třikrát bronzový.

Pochvaluje si, že po sérii svalových potíží může zase trénovat naplno. "Je to už tak dlouho, co jsem neměl trénink jako dnes. Jaké potěšení!," napsal k videu z tréninku. Vleklá léčba ho nebavila. "Už jsme začínal být přesycený trávením takové doby na lehátku fyzioterapeuta. Ne jednu nebo dvě hodiny, ale tři až pět. Nakonec jsem vůbec nedělal to, co mám rád - skákání," řekl francouzskému deníku L'Equipe.

Před zahájením závodní sezóny se chystá na dvoutýdenní soustředění do amerického San Diega. Plánuje, že na konci června pomůže francouzskému týmu při superlize mistrovství Evropy družstev, která se bude konat ve francouzském Lille. Pětkrát už při této akci tyčkařskou soutěž vyhrál.

Reklama