Hlavní obsah

Souboj sprinterských hvězd prý uvidí Londýn

LONDÝN

V boji atletických mítinků o uspořádání prvního letošního střetnutí nejrychlejších sprinterů světa Justina Gatlina z USA a Jamajčana Asafy Powella zatím vede Londýn. Organizátoři podniku Super Grand Prix IAAF, který se bude konat 28. července, oznámili, že s oběma atletickými hvězdami uzavřeli smlouvu.

Foto: internet

Asafa Powell po jednom ze svých sprinterských vítězství.

Článek

O atraktivní souboj obou běžců však usilují i pořadatelé dalších mítinků zejména v Aténách, ale i v Paříži, Lausanne, Římě, Madridu a Stockholmu, které se konají ještě před Londýnem. Původně se oba sprinteři měli utkat tuto neděli v Gatesheadu, ale když Gatlin vyrovnal Powellův rekord, manažeři své požadavky razantně navýšili.

"Může se jednat o částku mezi půl milionem až milionem dolarů za vzájemný duel," odhadl atletický manažer Alfonz Juck.

Gatlinův agent Renaldo Nehemiah stáhl amerického sprintera ze startu v Gatesheadu a smlouvu s Londýnem stále nepotvrdil. Američan vyrovnal světový rekord 9,77 sekundy 12. května v Kataru, kde mu časoměřiči naměřili nejprve 9,76 sekundy, pak výkon opravili.

Powell již dříve oznámil, že se vzájemnému duelu nevyhýbá. Oba se naposledy střetli v Londýně loni, kde Powell pro zranění třísel odstoupil, zatímco Gatlin zaběhl čas 9,89 sekundy.

"Je to dobré pro náš sport, když budeme závodit pro sobě. Je to jako v boxu, musíme být oba v jednom ringu," řekl Powell v narážce na květnový souboj v Eugene, kde každý běžel v jiném rozběhu.

Reklama

Související témata: