Hlavní obsah

Sportovní svět v šoku. Hříšník žertuje v reklamě o dopingu: Dodejte Androidu steroid

Sydney

Australská internetová sázková kancelář využila v televizní reklamě osobnost dopingového hříšníka z olympijských her v Soulu Bena Johnsona a jeho nechvalně proslulý příběh. Bývalý kanadský sprinter v roce 1988 získal olympijské zlato na stovce, ale kvůli užití anabolických steroidů o titul přišel. Australská antidopingová agentura podala proti reklamě oficiální stížnost. Kritizovali ji také australští politici.

Foto: Profimedia.cz

Dopingový hříšník Ben Johnson z Kanady si udělal legraci ze svého prohřešku v reklamě.

Článek

Spot propagující novou mobilní aplikaci firmy Sportsbet byl k vidění o víkendu v australské televizi. Ben Johnson si v něm dělá legraci ze svého dopingového prohřešku. Slogan zní: "Dodejte Androidu steroid".

Australský ministr zdraví a sportu Greg Hunt reklamu označil za naprosto nevhodnou. Vymezila se vůči ní také australská antidopingová agentura ASADA. "Tento inzerát zlehčuje užívání nedovolených podpůrných prostředků a vysílá naprosto scestné poselství, že užívání dopingu ve sportu je normální. Tato reklamní kampaň znevažuje výkony čistých sportovců a znevažuje ty, kdo po celém světě pracují na ochraně čistého sportu," uvedla ASADA v oficiálním stanovisku.

Kritizovaná sázková kancelář stažení spotu neplánuje. "Dostalo se nám velké pozitivní podpory ze strany veřejnosti. Vnímá to tak, jak to je, jako vtip," uvedla firma.

Je kritika reklamy s Benem Johnsonem oprávněná?
Ano, tohle je už za hranou
13,7 %
Ne, jde o povedený vtip
86,3 %
Celkem hlasovalo 802 čtenářů.

Reklama