Hlavní obsah

Diskařka Cechlová se za trápení v kvalifikaci pokárala

Výprask by prý zasloužila diskařka Věra Cechlová za své vystoupení v kvalifikaci na mistrovství Evropy v Göteborgu. Česká medailová naděje se mohla strachovat o postup, do finále nakonec po nepříliš vydařených třech hodech prošla až jako desátá. Navzdory úternímu trápení věří, že bude ve čtvrtek útočit na stupně vítězů.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Diskařka Věra Cechlová-Pospíšilová.

Článek

"Udělala jsem stupidní chybu hned v prvním hodu," pokárala se Cechlová v rozhovoru s novináři. Cítila se prý dobře a chtěla hned úvodním pokusem hodit limit 61 metrů. Disk z její ruky však orazítkoval ochrannou tyč a skončil v síti. "To se mi nikdy nestalo," prohlásila.

Druhý pokus proto měl být zajišťovací. "Jenže bohužel to tam nedolítlo," krčila rameny nad postupovým hodem 60,45 metru. "Třetí jsem hodila na plný kule, jenže smůla," konstatovala Cechlová. Připustila, že by zasloužila "pětadvacet na holou". V žertu dodala, že manžel Jakub, který se na svou ženu přijel podívat, exekutorem určitě nebude. "Ne, ten nesmí. Asi trenér," usmívala se.

Po hodu byla užitečným zvířetem

V sektoru si prý i pěkně zanadávala. "Takové užitečné zvíře jsem chvíli byla," opsala.

Přesto se nestrachovala o postup. "Říkala jsem si, že přes šedesát by to mělo stačit. Takže jsem byla relativně v pohodě," ujistila. "Důležitý je postup, to se povedlo, i když s odřenýma ušima," prohlásila Cechlová. Za její trápení prý mohl i drsnější kruh a z toho pramenící technické problémy.

"Musím se do čtvrtka dát do kupy technicky. Lepší, než aby to bylo obráceně. Finále je nový závod," řekla. Fyzicky se cítí dobře připravená. "Budu bojovat o medaile," měla jasno třetí žena z loňského mistrovství světa v Helsinkách.

Batohy snad dorazily

Do Göteborgu ji poprvé přijel podpořit i manžel Jakub, bývalý zápasník. Potkala ho ale nepříjemnost, vinou rychlého přestupu ve Vídni mu do Švédska nedorazily batohy. "Dneska mi ale přinesl nějaké sladkosti, tak už asi přišly," usmívala se Cechlová. S manželem si před kvalifikací dopřála hamburger u McDonalda, neboť v hotelu jí chybí maso. "Doma tam nechodím, tak jsem si to tady zpestřila," uvedla.

Při každém důležitém závodu si Cechlová vymyslí nějakou ozdobu, pokud možno v národních barvách. Tentokrát si vzala příklad z dálkařky a sedmibojařky Denisy Ščerbové a nehty si ozdobila trikolórou. Stejnou ozdobu bude prý mít i na finále. "Vyráběla jsem si to sama, ale v Praze jsem měla problém sehnat správné odstíny," uvedla. Na finále chystá i další ozdobu. "Nechte se překvapit," dodala.

Reklama

Související témata: