Hlavní obsah

Kašpárková ujistila, že letos s atletikou opravdu končí

GÖTEBORG

Už opravdu naposledy skákala Šárka Kašpárková na velké soutěži ve své kariéře, kterou oficiálně ukončila loni na podzim. Mistryně světa v trojskoku z Atén 1997 v úterý po bídném výkonu vypadla v kvalifikaci evropského šampionátu v Göteborgu a ujistila, že zářijové finále atletické extraligy bude jejím posledním závodem v životě.

Foto: čtk

Trojskokanka Šárka Kašpárková při svém pokusu při svém posledním vystoupení na velké soutěži v kariéře.

Článek

"Opravdu už nebudete závodit?" zněla první otázka novinářů, od nichž dostala puget žlutých růží na rozloučenou. "Určitě ne," uvedla Kašpárková. "Vážně?" nechtělo se žurnalistům věřit. "Ne, opravdu. Už se mě zbavíte," smála se pětatřicetiletá atletka. "A bude nová rozlučka?" nedali se novináři odbýt a upozornili na loňskou slávu v Havířově. "Ne, nic takového nebude," dušovala se Kašpárková s úsměvem.

Slíbila to i své pětileté dceři Terezce, po jejímž narození se marně snažila vrátit mezi špičku. Návratu přesto nelituje. "Nevěnovala jsem tomu tolik času jako dřív. Dělám sport od páté třídy. Skončit ze dne na den je hrozně těžké," řekla, jako by se omlouvala. Příští rok nebude závodit, ale na stadiónu se občas objeví. "Hýbala jsem se celý život a nejde skončit ze dne na den," prohlásila znovu.

V letošním roce trénovala dvakrát, třikrát týdně. Sportovně prý žila z toho, co natrénovala loni. "Neříkám, že jsem závěrečnou přípravu podcenila. Jela jsem na soustředění, snažila jsem se, abych tady uspěla," prohlásila Kašpárková, která jediným platným pokusem dlouhým 13,39 metru z druhé série obsadila dvacáté místo. Limit byl 14,05 metru, nakonec stačil výkon 13,93.

"Možná jsem se přehecovala. Riskovala jsem, říkala jsem si, buď mi to sedne nebo ne," uvedla, přitom se prý necítila špatně. K postupu by si musela vylepšit letošní maximum 13,82 metru. "Měla jsem šanci, nevyšla," řekla.

V Brně provozuje wellnes studio a daří se jí. Ani když je na závodech, nestrachuje se, zda všechno funguje. "Mám zaměstnance, na které je spolehnutí," ujistila atletka. Další dítě zatím neplánuje. "Nechávám to na přírodě. Terezka chce prý radši psa," smála se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články