Hlavní obsah

Šebrle přišel o soupeře, Macey se odhlásil z ME

GÖTEBORG

Britský desetibojař Dean Macey se odhlásil kvůli zranění třísla ze závodu multiatletů na mistrovství Evropy a obhájce titulu Roman Šebrle tak přišel o jednoho ze soupeřů. Vítěze letošních Her britského Společenství v Melbourne a bronzového medailistu z mistrovství světa v Edmontonu 2001 provázejí zranění celou kariéru.

Foto: www.iaaf.org

Roman Šebrle v souboji s Bryanem Clayem.

Článek

"Doufal, že bude v pořádku, ale bohužel to zranění mu start neumožní," prohlásila mluvčí britského týmu v Göteborgu Helen Wyethová. Osmadvacetiletý Macey se podrobil dnes vyšetření u britských týmových lékařů a ti mu start nedoporučili. Zranění si desetibojař přivodil na posledním tréninku těsně před odletem do Švédska.

Macey skončil čtvrtý na olympijských hrách v Sydney i v Aténách, největším jeho úspěchem byla stříbrná medaile za Tomášem Dvořákem na mistrovství světa v Seville 1999. V roce 2005 se potýkal se zraněním kolena a neabsolvoval jediný závod. K desetiboji se vrátil letos v březnu právě v Melbourne po osmnáctiměsíční pauze.

"Je to pro mě bolestivé rozhodnutí, když se mi v Melbourne tak dařilo," zmínil se v oficiálním prohlášení o svém výkonu 8143 bodů. "Ještě před týdnem jsem cítil, že jsem ve velké formě a moc jsem se těšil na boj o medaili. Ale stejně jako už několikrát moje tělo zase bylo proti," uvedl.

Za favorita považuje právě olympijského vítěze a světového rekordmana Šebrleho. "O zlato by mohl přijít jen nešťastnou shodou okolností," domnívá se Macey. "Když neudělá velkou chybu, vyhraje. Není na mistrovství Evropy nikdo, kdo by ho mohl porazit," dodal přesvědčivě.

Desetiboj i se třemi českými reprezentanty Romanem Šebrlem, Tomášem Dvořákem a Josefem Karasem začne v Göteborgu ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: