Hlavní obsah

Tyčkařka Hamáčková skákala ve finále ME bez emocí

GÖTEBORG

Bez emocí a takřka vůbec nevyhecovaná v sobotu skákala při finále tyčkařek Pavla Hamáčková. Bronzová medailistka z loňského mistrovství světa v Helsinkách obsadila ve finále až desáté místo a stadion opustila v době, kdy favoritka Jelena Isinbajevová z Ruska ještě zdaleka ani nezačala skákat. Hamáčková si připsala průměrný výkon 435 centimetrů.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tyčkařka Pavla Hamáčková.

Článek

Hamáčková si dnes prý v sektoru připadala jako na tréninku. "Hrozně těžkopádné to bylo, byla jsem ve všem pomalejší," kritizovala se. "Mohla jsem skočit víc a myslela jsem si, že to bude dobré, ale bylo to takové normální, takové nijaké," uvedla. Na kvalifikaci prý byla nervózní příliš, na finále skoro vůbec. "Dva dny pauza je dlouhá, člověk na to pořád myslí, stále kouká na sebe na video a pak je všechno jinak," vyprávěla.

V této souvislosti lamentovala, že z pobytu v Göteborgu nic neměla, protože přiletěla s výpravou už před týdnem a na finále čekala celých sedm dní. "Přečekala jsem se. Bylo to zoufalé, měla jsem to udělat jako Bára," jmenovala oštěpařku Špotákovou, která do Göteborgu odletěla až dva dny před sobotní kvalifikací, v níž pak vytvořila český rekord.

Hamáčková sama drží tyčkařský český rekord (460), ale tomu se dnes ani nepřiblížila. Už na 445 cm předvedla tři nepovedené skoky. "Ani nevím, kolikátá jsem. Desátá? To je ostuda," hlesla. Musí si prý rozmyslet, co dál se sezónou i s kariérou. "Takhle se mi závodit nechce. Nevím, jestli se mi chce vstřebávat taková zklamání," řekla přítelkyně bývalého desetibojaře Jiřího Ryby, s nímž prý chystá na září svatbu. "To je moje soukromá věc," řekla na to.

Reklama

Související témata: