Hlavní obsah

Bývalý výškař Sjöberg je podezřelý z užití narkotik

GÖTEBORG

Dvě bývalé švédské atletické hvězdy a jeden současný reprezentant země tří korunek byli v noci na neděli zadrženi kvůli podezření z požití narkotik. Jak v dějišti mistrovství Evropy Göteborgu oznámila tamní policie, zadrženými jsou bývalý světový rekordman ve skoku do výšky Patrik Sjöberg, někdejší překážkář Sven Nylander a dosud aktivní sprinter Patrik Lövgren.

Článek

"Policejní vyšetřování právě probíhá," potvrdil šéf švédské atletické reprezentace Thomas Engdahl při narychlo svolané dopolední konferenci po zveřejnění zprávy. Vedoucí švédské výpravy na ME se však k dalším detailům odmítlo vyjádřit s tím, že informace podá až po obdržení oficiální policejní zprávy.

Nejznámější ze skupinky zadržených Sjöberg v Göteborgu působí jako odborný komentátor veřejnoprávní Švédské televize. Skandál přitom není prvním, který Švédy na domácí půdě při evropském šampionátu postihl. V jeho úvodu se vyznamenal koulař Jimmy Nordin, který se po neúspěchu v kvalifikaci opil tak, že rovněž skončil na policii.

Lövgren a Nylander ve svém prvním vyjádření pro švédské bulvární deníky uvedli, že jsou nevinní. Sjöberg zatím zprávu o tom, že měl požít drogy, nijak nekomentoval.

Reklama