Hlavní obsah

Světový pohár atletů láká na odměny

PRAHA

Pěknou výslužku před posezónní dovolenou si mohou nejlepší světoví atleti zajistit o víkendu v řecké metropoli Aténách. Na Světovém poháru, který se koná jednou za čtyři roky, se bude vyplácet celkem téměř tři milióny dolarů. Vítěz bere 30 tisíc dolarů, za světový rekord je stotisícový bonus.

Foto: www.athens2004.com

V Aténách nebude chybět ani ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Článek

Startuje devět mužských a ženských týmů - výběry pěti kontinentů, USA, pořádající Řecko a první dva týmy z Evropského poháru (u mužů Rusko a Francie, u žen Rusko a Polsko). Nominace evropského týmu se prováděla na základě kontinentálního šampionátu.

Díky tomu v Aténách bude startovat (dnes od 17.40) jako jediný Čech i výškař Tomáš Janků. Na ME byl druhý, ale vítězný Silnov bude reprezentovat Rusko. "Snad mi ještě forma z Göteborgu zbyla," věří Janků. V Řecku se představí většina atletických hvězd, na světový rekord pomýšlí na překážkách Číňan Siang, ruské kladivářky i tyčkařka Isinbajevová.

Nejrychlejší muž planety Powell z Jamajky se představí jen ve štafetě, svůj start nakonec zrušila z dopingového podezření oficiálně očištěná americká sprinterka Jonesová. Vítězství obhajují Afričané a Rusky, přímé přenosy vysílá ČT 4 v sobotu od 17 do 20 hodin a v neděli od 16.25 do 20 h, Eurosport přenáší oba dny živě už od 15 hodin.

Reklama