Hlavní obsah

Mrazivé historky z Birminghamu. Atleti jsou v hotelu jako na Sibiři

Birmingham

Venku fouká silný studený vichr a sněží, což by ale atletům závodícím v hale nemuselo vadit. Horší je, že se příliš neohřejí ani v birminghamském hotelu Jury´s Inn, který obývá česká výprava spolu s dalšími reprezentacemi.

Foto: ČAS - Aleš Gräf

Bundy využije v Birminghamu česká výprava i ve vnitřních prostorech, tak jako po tréninku výškařka Michaela Hrubá se svým trenérem Michalem Pogánym.

Článek

„Když mě ubytovali, hodinu jsem seděl na posteli v bundě, čepici a rukavicích, protože mi řekli, že klimatizace to do půl hodiny vyhřeje,“ vypráví překážkář Petr Svoboda.

Jenže tepla se nedočkal. „Samozřejmě se zjistilo, že můj pokoj má klimatizaci rozbitou, tak mě stěhovali do jiného pokoje, kde se to po další půlhodině vytopilo, že se aspoň dala sundat čepice a bunda,“ popisuje.

Pára jde od pusy

A není jediným, kdo se zimou na hotelu bojuje. „Nemůžeme to vytopit, jsme tam trochu jako na Sibiři,“ posteskl si i čtvrtkař Patrik Šorm.

Chladno je totiž také ve společných prostorech. „Ten hotel je lednička. Stačí vytáhnout kartu od pokoje a za chvíli vám jde pára od huby. I když čekám na výtah, přijdeme si jako v mrazáku,“ líčí Svoboda.

„A kdy jsem přišel poprvé na rozcvičovák, pořád jsem čekal změnu, jak přijdu dovnitř, ale nic jsem nepoznal. Druhý den už tam bylo tepleji, ale to spíš lidi zadýchali,“ přidává další z mrazivých historek.

Reklama