Hlavní obsah

James pomohl 41 body k výhře Clevelandu nad Detroitem

NEW YORK

Basketbalista LeBron James předvedl svůj nejlepší výkon v sezoně NBA a 41 body pomohl Clevelandu na palubovce Detroitu k výhře 101:97 v prodloužení. Dvaadvacetiletá hvězda nejdřív necelých šest sekund před koncem normální hrací doby vyrovnala na 93:93 a v samém závěru mohla navíc rozhodnout o vítězství hostujícího týmu. Sudí však Jamesův koš po konzultaci s videorozhodčím neuznali.

Článek

"Když hrajeme dobře, jsme neporazitelní," řekl po utkání James. "Tohle bylo velké vítězství. Je dobré se v základní části přesvědčit, že dokážete porážet týmy, na které můžete narazit v play off. Pomáhá to sebevědomí," dodal.

Denver se v utkání s Golden State musel obejít bez Carmela Anthonyho. Nejlepší střelec NBA dostal volno, aby mohl být se svou snoubenkou moderátorkou hudební stanice MTV LaLou Vazquezovou, která mu porodila syna Kiyana. Denver bez své hvězdy prohrál 96:110.

Los Angeles Lakers zase nastoupili k utkání s Milwaukee bez Kobeho Bryanta, který byl potrestán jednozápasovým distancem za to, že v předchozím utkání udeřil do obličeje Marka Jariče z Minnesoty. Na platu přijde o 161.000 dolarů. "Chtěli jsme mu dát vyšší trest, ale nakonec jsme si to rozmysleli. Jestli ale provede něco podobného, nebudeme k němu už milosrdní," řekl viceprezident NBA Stu Jackson. Za stejný prohřešek byl totiž Bryant potrestán zhruba před měsícem, kdy praštil Manu Ginobiliho ze San Antonia. Ani Los Angeles nedokázalo klíčového hráče nahradit a prohrálo 90:110.

Obhájci titulu z Miami poprvé v sezoně porazili Chicago, s nímž předtím třikrát prohráli. Na hladkém vítězství 103:70 se výrazně podílel Shaquille O'Neal, jenž dal 24 bodů, doskočil devět míčů a měl osm asistencí. Miami se tak alespoň částečně pomstilo soupeři za drtivou porážku 66:108 z úvodního zápasu sezony, která floridskému týmu pokazila ceremoniál s předáváním trofejí za loňský triumf v soutěži.

Výsledky:
Toronto - Memphis 94:87, Philadelphia - Seattle 92:89, Atlanta - Washington 100:97, Boston - Houston 80:111, Golden State - Denver 110:96, Detroit - Cleveland 97:101 po prodl., Milwaukee - LA Lakers 110:90, Utah - Indiana 94:72, Phoenix - Charlotte 115:106 po prodl., Miami - Chicago 103:70.

Reklama