Hlavní obsah

Charlotte - Boston 87:108Walker při emotivním návratu do Charlotte pomohl k výhře Bostonu

Snažil se být v pohodě, ale neudržel slzy. Rozehrávač Kemba Walker byl dojatý, v NBA totiž prožil hodně emotivní večer při návratu do Charlotte, kde strávil předchozích osm sezon v NBA, a po nervózním začátku nakonec čtrnácti body a šesti asistencemi pomohl k vítězství Bostonu 108:87. Hornets přivítali devětadvacetiletého nejlepšího střelce klubové historie vzpomínkovým videem a fanoušci mu věnovali při nástupu několik minut trvající aplaus.

Foto: Bob Leverone, ČTK/AP

Dojatá hvězda Bostonu Celtics - Kemba Walker.

Článek
Fotogalerie

"Byl to opravdu jedinečný zážitek. Být tady zpátky, vidět, kolika lidem jsem chyběl. Video od klubu tomu všemu nasadilo korunu. Snažil jsem se všechny emoce udržet v sobě, ale nešlo to," prozradil rodák z New Yorku.

V zápase pak nicméně bojoval s nervozitou a minul prvních šest střel, koš ze hry si připsal až ve třetí čtvrtině. Celtics táhl Jayson Tatum s 23 body, Boston po úvodní porážce ve Filadelfii uspěl pošesté v řadě a ujal se vedení ve Východní konferenci.

Šestou výhru v sezoně vybojovalo i Miami, jež v souboji dvou překvapení dosavadní sezony zvítězilo ve Phoenixu 124:108. Jimmy Butler nastřílel 34 bodů a už v poločase jich měl na kontě třicet. Heat prožívají nejlepší vstup do sezony od ročníku 2012/13, kdy získali pod vedením LeBrona Jamese, Dwyanea Wadea a Chrise Boshe poslední titul.

San Antonio zabralo po dvou porážkách a k domácí výhře 121:112 proti Oklahomě ji dovedl autor 39 bodů LaMarcus Aldridge. Los Angeles Clippers porazili Portland 107:101 a trenér Doc Rivers jako třináctý kouč v historii ligy dosáhl na metu 900 výher.

Strůjcem vítězství byl s 27 body a 13 doskoky Kawhi Leonard. Nejužitečnější hráč poslední finálové série se na palubovku vrátil po absenci v předchozím duelu s Milwaukee. Clippers těsně před čtvrtečním utkáním dostali pokutu 50 tisíc dolarů za nejasné a nejednotné výroky o jeho zdravotním stavu.

"Leonarda stále trápí šlacha v levém koleni, proto jsme se rozhodli, že pro zápasy, které budou následovat druhý den po tom předchozím, ho umístíme na listinu zraněných," vysvětlil klub. Rivers nicméně v souvislosti s jeho absencí prohlásil, že se Leonard cítí dobře a po zdravotní stránce není důvod k obavám. Tento rozpor vedení NBA potrestalo pokutou.

Výsledky zápasů NBA:
Charlotte - Boston 87:108
LA Clippers - Portland 107:101
Phoenix - Miami 108:124
San Antonio - Oklahoma City 121:112

Reklama