Hlavní obsah

Panická ataka kvůli marihuaně? Basketbalista dostal stop na deset zápasů

Praha

Vedení basketbalistů Miami suspendovalo na deset zápasů NBA Diona Waiterse, jenž měl minulý týden při letu na zápas panickou ataku kvůli reakci na marihuanu. Při stanovení výše trestu přihlédli Heat k tomu, že se nejednalo o první disciplinární prohřešek sedmadvacetiletého hráče.

Foto: Sport.cz

Vedení basketbalistů Miami suspendovalo na deset zápasů NBA Diona Waiterse

Článek

Waiters se ještě v této sezoně nevešel do sestavy Miami a na další problémy si zadělal, když chtěl své žaludeční obtíže vyřešit gumovými bonbóny s obsahem THC. Ty u něj vyvolaly během čtvrtečního letu na zápas proti Los Angeles Lakers prudkou reakci a čtyřka draftu z roku 2012 musela po přistání vyhledat lékařskou pomoc. Pro páteční duel nebyl Waiters ani mezi náhradníky a v sobotu se s týmem vrátil do Miami.

"Jsme velmi zklamáni z Dionova chování v této sezoně, včetně děsivé záležitosti během čtvrteční noci. Ještě že to nedopadlo hůř," uvedl klub v tiskovém prohlášení. "V této sezoně se odehrálo už několik situací, v nichž mělo Dionovo chování škodlivý vliv na tým. Proto je suspendován na 10 zápasů bez mzdy."

Trest má zpětnou platnost k zápasu proti Lakers, Waiters tak bude k dispozici nejdříve 1. prosince na utkání k Brooklynu. Není však jisté, zda má v Miami ještě budoucnost. Heat ho suspendovali už na první duel ročníku poté, co si na sociálních médiích stěžoval na svou roli v týmu.

Kvůli dalším vynechaným zápasům Waiters přijde o bonus ze smlouvy za odehrané duely ve výši 1,2 milionu dolarů. V této a příští sezoně má nicméně kontrakt ještě na 24 milionů dolarů.

Reklama