Hlavní obsah

Přípravy na ME 2021 basketbalistů už běží, dnes představili logo

Praha

Do příštího mistrovství Evropy basketbalistů, které budou společně hostit Česká republika, Německo, Gruzie a Itálie, sice zbývají téměř dva roky, ale přípravy na šampionát už probíhají. Minulý týden se v Mnichově sešli zástupci všech čtyř pořádajících zemí, dnes bylo oficiálně představeno logo mistrovství.

Foto: (ČBF/Václav Mudra)

Tomáš Satoranský táhne další útočnou akci

Článek

"Mezinárodní basketbalová federace FIBA nám poslala pět návrhů, vítěz vzešel z hlasování všech spolupořadatelů," řekl na dnešním setkání s novináři PR manažer České basketbalové federace Martin Peterka. Autorem loga je designová agentura TwelfthMan, která sídlí v Londýně.

V logu je kromě letopočtu, nápisu FIBA Eurobasket, vítězné trofeje a názvů všech čtyř zemí i řada symbolů, které podle autorů představují drama, nadšení a očekávání, jež spojuje basketbalové fanoušky po celé Evropě. Podle současného trendu je vyvedené ve čtyřech svítivých barvách, každé zemi připadne jedna. Logo se bude používat nejen pro závěrečný turnaj, ale i pro kvalifikaci.

V pražské O2 areně se odehraje 15 zápasů

Pražská O2 arena bude hostit jednu ze čtyř šestičlenných skupin, což znamená 15 zápasů v pěti hracích dnech. Diváci se mohou těšit především na český tým, který na letošním mistrovství světa v Číně obsadil senzační šesté místo. Stejně jako Němci, Italové a Gruzínci mají i Češi účast automaticky zajištěnou. Další skupiny se uskuteční v Kolíně nad Rýnem, Miláně a Tbilisi, vyřazovací část uspořádá Berlín.

Celkový rozpočet česká strana teprve tvoří, nicméně náklady by měly být srovnatelné s předloňským evropským šampionátem žen, který se kromě O2 areny konal i v pražské hale na Královce a v Hradci Králové. Domácí tým tehdy stejně jako ve stejném roce muži nepostoupil ze základní skupiny. Pořadatelé doufají, že přespříští léto bude mužstvo kolem Tomáše Satoranského výrazně úspěšnější.

Reklama

Související témata: