Hlavní obsah

NBA uctí Bryanta úpravou formátu Utkání hvězd

Basketbalová NBA za dva týdny na Utkání hvězd v Chicagu uctí zesnulou hvězdu Kobeho Bryanta úpravou formátu exhibičního zápasu. Výraznou roli v něm bude hrát číslo 24, které pětinásobný šampion ligy nosil na dresu Los Angeles Lakers v posledních deseti sezonách kariéry.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Hvězdný basketbalista Kobe Bryant s dcerou Giannou na snímku z roku 2018.

Článek

V 69. All-Star Game se budou první tři čtvrtiny hrát jako samostatné zápasy vždy od skóre 0:0. Vítězný tým poté vybere charitativní organizaci, na jejíž konto poputuje 100 000 dolarů za každou vyhranou čtvrtinu.

Poslední část určí celkového vítěze Utkání hvězd s částkou 200.000 dolarů na charitu. Ve čtvrté čtvrtině se nebude hrát na čas, ale do konkrétního skóre, kterým bude počet bodů nastřílený vedoucím týmem po třech čtvrtinách + 24, což je Bryantovo číslo. Pokud tedy bude stav po třech částech například 100:95, skončí zápas, až vedoucí mužstvo nastřílí 24 bodů, nebo původně ztrácející tým zaznamená 29 bodů.

V exhibici se 16. února střetnou týmy kapitánů LeBrona Jamese a Janise Adetokunba. Celou akci budou provázet i další vzpomínkové akce na Bryanta, o nichž bude NBA informovat později.

Jednačtyřicetiletý Bryant zahynul v neděli při nehodě vrtulníku společně s třináctiletou dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi poblíž Los Angeles. Během kariéry, kterou ukončil v roce 2016, byl do Utkání hvězd vybrán osmnáctkrát a čtyřikrát byl vyhlášen jeho nejlepším hráčem.

Reklama