Hlavní obsah

Basketbalisté mají v nominaci osm hráčů z MS, kapitánem je Hruban

Praha

Osm hráčů z loňského úspěšného mistrovství světa v Číně zařadil trenér českých basketbalistů Ronen Ginzburg do čtrnáctičlenné nominace na kvalifikaci mistrovství Evropy. Novým kapitánem týmu se stal křídelník Vojtěch Hruban z Nymburka. Nahradil klubového spoluhráče Pavla Pumprlu, který po světovém šampionátu ukončil reprezentační kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Novým kapitánem českého týmu se stal křídelník Vojtěch Hruban

Článek

Z výběru pro první akci nové sezony se podíleli v Číně na vyrovnání historického úspěchu v podobě šestého místa z roku 1970 vedle Hrubana další nymburští hráči Jaromír Bohačík, Martin Kříž a Martin Peterka, Patrik Auda z francouzského Boulazacu, Lukáš Palyza z Olomoucka, Jakub Šiřina z Opavy a Tomáš Vyoral z Pardubic. Vedle Pumprly chybějí největší hvězda Tomáš Satoranský z Chicaga z NBA, Ondřej Balvín z Bilbaa a Blake Schilb z Remeše.

Představí se naopak Vít Krejčí ze Zaragozy i pivot Šimon Puršl ze Svitav, kteří se nevešli do konečné nominace na MS až při posledním zúžení kádru v Šanghaji. Křídelník Petr Šafarčík přišel o přípravu na MS kvůli zranění kolena. Debut si mohou připsat dvacetiletý Radek Farský z Brna i o rok mladší Luboš Kovář ze Svitav.

Češi vstoupí do kvalifikace ME v pátek 21. února od 20:10 v Pardubicích proti Dánsku. O tři dny později se představí od 18:30 v Litvě. Ginzburgův tým bude kvalifikaci hrát s jistotou účasti na závěrečném turnaji, protože Česko bude v září 2021 hostit v pražské O2 areně jednu ze základních skupin. Stejně jsou na tom i další pořadatelské země Německo, Itálie a Gruzie.

Nominace na zápasy kvalifikace ME v Pardubicích proti Dánsku (21. února) a ve Vilniusu proti Litvě (24. února):
Rozehrávači: Vít Krejčí (Zaragoza/Šp.), Jakub Šiřina (Opava), Tomáš Vyoral (Pardubice).
Křídla: Jaromír Bohačík, Vojtěch Hruban, Petr Šafarčík (všichni Nymburk), Radek Farský (Brno), Lukáš Palyza (Olomoucko).
Pivoti: Martin Kříž, Martin Peterka (oba Nymburk), Václav Bujnoch (Opava), Luboš Kovář (Svitavy), Šimon Puršl (Svitavy), Patrik Auda (Boulazac/Fr.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články