Hlavní obsah

Konečně dobrá zpráva? Basketbalisté se vracejí do Číny s nadějí, že liga brzy začne

Američtí basketbalisté se vracejí do Číny s nadějí, že se tamní liga po pandemii koronaviru brzy opět rozběhne. Do Pekingu už přiletěl i bývalý hráč NBA Jeremy Lin, který na sociální síť umístil svoji fotografii s Velkou čínskou zdí.

Foto: Sport.cz

Jeremy Lin na Velké čínské zdi

Článek

Liga v Číně byla kvůli šíření nemoci COVID-19 přerušena 1. února. Nyní již v zemi původu pandemie několik dnů nepřibyl žádný nový případ nákazy a podle médií by se basketbal mohl znovu začít hrát 15. dubna, pokud to úřady povolí. Už v minulém týdnu se v Číně znovu rozběhly atletické soutěže.

Ve 20 čínských ligových mužstvech hraje kolem čtyř desítek zahraničních basketbalistů. Po návratu je čeká dvoutýdenní karanténa. Zpět v Číně už je podle agentury Reuters například i někdejší rozehrávač Sacramenta Kings Pooh Jeter.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Safely landed back in Beijing to finish out the CBA season! Excited to hoop again, but leaving the bay worried and with a heavy heart for the sick, the jobless and all those fighting fear, anxiety and stress over the unknown future. Shoutout to our medical staff in the 50 states for working tirelessly and everyone keep doing your part in slowing the virus! It's been an awesome 2 months camped out in the gym...basketball has never been more meaningful. The world needs basketball now more than ever. I still remember when I went through my toughest moments and worst injuries, you guys were there for me. I hope to return the favor. As all you beloved fans told me the day after my knee injury, keep fighting bc we're #NeverDone ❤️ #14dayquarantine #airportcouchesarenttoobad

Příspěvek sdílený Jeremy Lin 林書豪 (@jlin7),Bře 19, 2020 v 7:34 PDT

Jedenatřicetiletý Lin, který strávil v NBA devět sezon a loni slavil titul s Torontem, nyní hraje za Peking Ducks. "Bezpečně jsem přistál v Pekingu, abych dokončil sezonu CBA," doplnil k fotografii na instagramu.

Reklama