Hlavní obsah

Basketbalista Bogut zvažuje, zda po odložení OH vydrží ještě rok

Praha

Odložení olympijských her kvůli koronavirové pandemii na příští rok postavilo australského basketbalistu Andrewa Boguta před svízelné rozhodování. Někdejší první hráč draftu NBA chtěl po letošním turnaji v Tokiu ukončit kariéru a nyní zvažuje, zda pod koši vydrží ještě rok.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Bogut uvažuje o pokračování kariéry

Článek

Pětatřicetiletý basketbalista získal v NBA před pěti lety titul s Golden State Warriors, poslední dvě sezony nastupoval v australské lize za Sydney. Za "Boomers" hrál už na OH 2004 v Aténách, v Riu 2016 i na loňském MS v Číně jim pomohl do semifinále, na medaili však Australané ani v jednom případě nedosáhli.

Bogut si po odložení olympiády není jistý, zda ještě rok vydrží tréninkový dril. "Je už hodně těžké přinutit se šestkrát týdně zvedat činky... Na rozhodnutí mám ještě tak měsíc. Ale řeknu vám, že je teď fajn vstát ráno z postele a nemít pocit, že šlapete po střepech, jako se mi to stává v sezoně," řekl otec dvou malých synů v televizním rozhovoru.

Na druhou stranu ho láká, že na olympiádě bude moci za Austrálii nastoupit současná hvězda Philadelphie v NBA Ben Simmons, který loni na MS chyběl. Australané sahali po postupu do finále, ale pozdějším šampionům ze Španělska nakonec po druhém prodloužení podlehli.

"Už tam jsme byli nesmírně blízko a teď tohle mužstvo může být nejlepší v historii Boomers, aspoň tedy na papíře. To mě opravdu hodně láká, ale otázka je, jestli vydrží tělo," dodal Bogut.

Reklama