Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Pumprla naznačil možný návrat do reprezentace

Aktualizováno

Bývalý kapitán basketbalové reprezentace Pavel Pumprla naznačil, že by se přece jen mohl vrátit do národního týmu. Jeho loučením by mohl být start na domácím mistrovství Evropy, které bylo kvůli pandemii koronaviru o rok posunuto na září 2022.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Pumprla v zápase Nymburka s litevským týmem Rudupis Prienai.

Článek

Třiatřicetiletý Pumprla v reprezentaci skončil loni po mistrovství světa v Číně, kde český tým obsadil senzační šesté místo. Kariéru pak chtěl hráč Nymburku definitivně ukončit po aktuální sezoně, kterou ale narušilo šíření nemoci covid-19. Česká liga byla zatím bez vyhlášení konečného pořadí ukončena a Liga mistrů, jejíž základní část Nymburk vyhrál, by se mohla dohrát na podzim.

Kvůli novému typu koronaviru navíc byla o rok odložena olympiáda a stejný osud potkal i kvalifikaci, kde by si Češi rádi místo na hrách v Tokiu zajistili. O účast na olympiádě měl výběr trenéra Ronena Ginzburga původně bojovat letos v létě, ale turnaj v kanadské Victorii byl stejně jako hry přesunut na příští rok.

"Když se objevila varianta, že se zruší kvalifikace a reprezentace postoupí přímo na olympiádu, tak jsem si říkal, že tohle jsem si nezasloužil," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Pumprla. "A když jsem si teď volal s trenérem Ginzburgem, tak jsem mu říkal: Víš, co mě nejvíce štve. Že jsem skončil v repre, abych měl volné léto s rodinou. A teď ho mají všichni," přidal.

"Původně byl plán, že mě teď čeká poslední sezona, ale není to nikde vepsané do kamene a uvidíme, co bude. Když by mi to dávalo smysl, tak bych se rád loučil na domácím mistrovství Evropy, teď ho o rok posunuli, tak uvidíme. Teď nedokážu odhadnout, jak budu za dva roky vypadat na hřišti. Nechávám to otevřené," prohlásil.

Reklama

Související témata: