Hlavní obsah

Vanessa Bryantová žaluje úřad šerifa za únik snímků z havárie

Los Angeles

Vdova po basketbalové ikoně Kobem Bryantovi zažalovala úřad šerifa v Los Angeles kvůli zveřejnění fotografií z havárie vrtulníku, při které v lednu zemřel její muž a dcera Gianna. Vanessa Bryantová žádá odškodnění za citovou a psychickou újmu. Už měsíc po tragédii podala žalobu na majitele vrtulníku, jehož společnosti vyčítala nedbalost a nezodpovědnost.

Foto: Sport.cz

Archivní snímek Kobeho Bryanta s manželkou Vanessou.

Článek

Fotografie pořídili na soukromé mobilní telefony policisté, kteří na místo neštěstí přijeli jako první. Někteří z nich je pak sdíleli na svých účtech na sociálních sítích.

"Nejméně osm šerifových zástupců na místě fotilo na mobilní telefony záběry mrtvých dětí, rodičů a trenérů. Jak oddělení později přiznalo, neměli zástupci k pořizování snímků na místě havárie s ohledem na vyšetřování žádný důvod," uvádí se v žalobě, kterou má k dispozici magazín People.

Šerif Alex Villanueva už v březnu potvrdil, že právo fotit na místě činu měli jen zaměstnanci koronerova úřadu a vyšetřovatelé národního úřadu pro bezpečnost dopravy.

Jeden z nejlepších basketbalistů historie Bryant, jeho třináctiletá dcera a dalších sedm osob přišlo o život 26. ledna při cestě na dívčí basketbalový turnaj, když helikoptéra v hustých mracích narazila do svahu poblíž Los Angeles. K žalobě na majitele vrtulníku se po Bryantové přidaly i rodiny dalších obětí.

Reklama