Hlavní obsah

Nový kouč basketbalistů Barcelony chce Veselého

O českého basketbalistu Jana Veselého se zajímá Barcelona. Nový trenér katalánského velkoklubu Šarunas Jasikevičius si podle španělského listu Mundo Deportivo vyhlédl pivota Fenerbahce Istanbul jako náhradu za dlouholetou oporu Chorvata Anteho Tomiče.

Foto: Sport.cz

Český pivot Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul překročil v utkání proti Chimki Moskva hranici 2000 vstřelených bodu v Eurolize.

Článek

Veselý má v tureckém týmu smlouvu ještě na dva roky, jednání o jeho případném přestupu by ale mohly usnadnit finanční potíže Fenerbace. Nejužitečnější hráč Evropské ligy v ročníku 2018/19 údajně v istanbulském celku vydělává 2,4 milionu eur čistého za sezonu.

Ve Fenerbahce působí Veselý od roku 2014, kdy přišel po tříletém angažmá v NBA. Před třemi roky s týmem ovládl Evropskou ligu. Turecký klub ale nyní prochází velkými změnami. V červnu skončil ve Fenerbahce úspěšný srbský kouč Željko Obradovič a tento týden odešla i italská hvězda Luigi Datome, jenž přestoupil do Milána.

Tomič, kterého by mohl Veselý v Barceloně nahradit, strávil v klubu osm sezon a byl kapitánem mužstva. Dres slavného mužstva v minulosti oblékali také Tomáš Satoranský a Luboš Bartoň.

Reklama

Související témata: