Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha čeká v Evropské lize mimo jiné Kursk

Mnichov

Basketbalistky USK Praha se v základní skupině Evropské ligy utkají z nejvýše nasazených ruských týmů s Kurskem a vyhnou se tentokrát pětinásobným šampionkám z Jekatěrinburgu. Ve skupině A české mistryně dál čekají Fenerbahce Istanbul, španělská Salamanka, Lyon, Arka Gdyně, další ruský tým Orenburg a vítěz předkola mezi tureckým Izmitem a Miškovcem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Nový ročník Euroligy by měl být v základních skupinách rozehrán 14. října, USK se hned v prvním kole představí na hřišti největšího favorita Kursku. První domácí duel by měly Pražanky sehrát na konci října ve třetím kole proti Lyonu. Start soutěže ale definitivně potvrdí až zasedání výkonného výboru FIBA Europe 1. září.

V minulé sezoně, která se kvůli koronaviru nedohrála, obhajovaly Pražanky bronz. Po druhém místě ve skupině A za Jekatěrinburgem útočily na další účast ve Final Four, před čtvrtfinálovou fází ale byla soutěž v březnu přerušena a následně ukončena.

Soupeřky znají také basketbalistky KP Brno, které se představí v Evropském poháru. Moravanky, které byly ve třetím koši, narazí ve skupině D na MBA Moskva, polský Gorzów, s nímž hrály už vloni, a turecký tým Elazig Özel Idare.

Los Evropské ligy basketbalistek:
Skupina A:
USK Praha
Fenerbahce Istanbul
Kursk (Rus.)
Salamanka (Šp.)
Izmit (Tur.)/Miškovec (Maď.)
Lyon (Fr.)
Arka Gdyně (Pol.)
Orenburg (Rus.)
Skupina B:
Bourges (Fr.)
Jekatěrinburg
Riga
Girona (Šp.)/Sepsi (Rum.)
Galatasaray, Basket Landes (Fr.)
Šoproň (Maď.)
Schio (It.)

Reklama