Hlavní obsah

Boston - Toronto 122:125 po 2. prodl.Stav série 3:3Obhájci titulu si po velké bitvě vybojovali sedmý zápas s Bostonem

Basketbalisté Toronta byli v semifinále Východní konference NBA krůček od vyřazení, nakonec ale Boston po druhém prodloužení zdolali 125:122. Obhájci titulu si tak vynutili rozhodující sedmý zápas, třebaže na konci základní hrací doby i prvního prodloužení neproměnili střely, které jim mohly vynést vítězství dříve. Los Angeles Clippers na západě vedou 3:1, ve čtvrtém střetnutí porazili Denver 96:85.

Foto: Kim Klement, Reuters

Basketbalisté Toronta zdolali Boston ve druhém prodloužení

Článek

Hrdinou Toronta se stal Norman Powell, jenž zaznamenal 23 bodů, z toho 15 v nastavených deseti minutách, což byla v prodloužení více než polovina bodů vítězného celku. Sedmadvacetiletý náhradník také 39 sekund před koncem vyslal klíčovou tříbodovou střelu.

"Díky, Norme, to bylo slušné. Potřebovali jsme to," ocenil spoluhráče rozehrávač Kyle Lowry, jenž za 53 a půl minuty nasbíral 33 bodů včetně šesti trojek, osm doskoků a šest asistencí.

Poprvé od roku 2009 se stalo, že tým, kterému hrozilo vyřazení, uspěl v klíčovém šestém duelu po více než jednom nastaveném čase. Naposledy si tehdy vybojovalo sedmý duel Chicago, které zdolalo právě Boston 128:127 po třetím prodloužení. Celtics nicméně sérii nakonec zvládli.

"Měli jsme dnes spoustu šancí rozhodnout, ale dostatečně jsme si jich nevážili. Nevadí, jdeme do sedmého utkání. Pořád se cítíme dobře," prohlásil Jaylen Brown, nejlepší střelec Celtics s 31 body a 16 doskočenými míči, jenž nicméně proměnil pouze 11 z 30 střel.

Smartův triple double nestačil

Bostonu nestačil ani triple double Marcuse Smarta za 23 bodů, 11 doskoků a deset finálních přihrávek, blízko byl i Jayson Tatum s bilancí 29 bodů, 14 doskoků a devět asistencí. Sedmé utkání, jež rozhodne o tom, kdo se postaví ve finále východní poloviny ligy proti Miami, je na programu v noci na sobotu.

Clippers s Denverem ani jednou neprohrávali a první čtvrtinu ovládli jasně 26:12. Vedli až o 19 bodů a zejména pod košem protivníka výrazně přehráli (38:22).

Vítězové spoléhali především na hvězdného Kawhiho Leonarda, jenž zaznamenal 30 bodů, 11 doskoků a devět asistencí. V týmu Nuggets byl nejvíce vidět pivot Nikola Jokič s 26 body a 11 doskočenými míči.

Také páté utkání mezi těmito celky se odehraje v noci na sobotu. Nuggets jsou ve stejné situaci jako v prvním kole, kdy proti Utahu dokázali otočit sérii ze stavu 1:3.

2. kolo play off NBA v Orlandu:
Východní konference - 6. zápas:
Boston - Toronto 122:125 po 2. prodl. (stav série 3:3)
Západní konference - 4. zápas:
Denver - LA Clippers 85:96 (stav série 1:3).

Reklama

Související témata: