Hlavní obsah

Hruban je v nejlepší pětce Ligy mistrů, Amiel je trenérem sezony

Atény

Vojtěch Hruban z Nymburka byl zvolen do nejlepší pětky basketbalové Ligy mistrů. Cenu pro nejlepšího trenéra sezony získal nymburský Oren Amiel. Výsledky vybraných anket vyhlásilo vedení soutěže už v předvečer zahájení závěrečného turnaje v Aténách.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kateřina Elhotová a Vojtěch Hruban představili nové dresy českých basketbalových reprezentací.

Článek

"Je to překvapení, ale pěkné překvapení. Šanci jsem tam asi viděl, ale myslel jsem si, že tam přece jenom bude nějaké známější jméno. Už jsem byl rád, že jsem byl v nominaci, a to, že se tam dostanu, jsem opravdu nečekal," řekl Hruban v nahrávce pro média po příletu do Atén. Je přesvědčen, že k individuálnímu úspěchu mu zásadně pomohly i výkony a výsledky týmu.

V elitní pětce, o jejímž složení rozhodovaly rovným dílem hlasy fanoušků, zástupců médií a trenérů 32 týmů z Ligy mistrů, Hrubana doplnili Marcelinho Huertas a Giorgi Shermadini z Tenerife, Keith Langford z týmu nymburského čtvrtfinálového soupeře AEK Atény a TaShawn Thomas z Hapoelu Jeruzalém. Nejlepším mladým hráčem sezony byl zvolen Carlos Alocen ze Zaragozy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Hruban (vlevo) a Ondřej Balvín na letišti Václava Havla v Praze.

Cena pro trenéra sezony je podle Hrubana ve správných rukou. "Stoprocentně. Žádný jiný kandidát nebyl v tuhle chvíli. Měli jsme nejlepší bilanci z celé Champions League, hráli jsme super basket. Poráželi jsme týmy s mnohonásobně větším rozpočtem, které byly mnohonásobně větší favorit než my na vítězství ve skupině, play off jsme prošli hladce," vypočítal.

Foto: Václav Mudra/ČBF

Čeští basketbalisté Tomáš Vyoral, Lukáš Palyza, Jaromír Bohačík a Vojtěch Hruban během návštěvy známé automobilky před mistrovstvím světa.

V pátek bude vyhlášen i nejužitečnější hráč sezony. "Ještě menší šance než na to dostat se do té první pětky. Tam je jeden obrovský favorit TaShawn Thomas, který měl neuvěřitelnou sezonu a myslím, že to po právu bude patřit jemu," zhodnotil Hruban své vyhlídky na další trofej.

Reklama