Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka kvůli nákaze v týmu odložili vstup do LM

Praha
Aktualizováno

Nymburští basketbalisté kvůli nákaze koronavirem v týmu neodehrají v úterý první zápas nové sezony Ligy mistrů na hřišti tureckého klubu Tofas Bursa. Utkání bylo přeloženo na dosud neurčený termín.

Foto: Sport.cz

Basketbalisté Nymburku odložili kvůli koronaviru vstup do LM (ilustrační foto)

Článek

Nymburk uvedl, že pozitivně testováni na koronavirus byli členové týmu, u nichž se v týdnu objevily příznaky covidu-19. Zbytek mužstva je v karanténě. Nákaza se u dlouholetých českých suverénů objevila v době, kdy jsou od pondělí kvůli šíření infekce přerušeny všechny sportovní soutěže v zemi.

"Letenky jsme měli na neděli, ale bohužel nejsme schopni na utkání letět. Jsme moc rádi, že nám vedení soutěže vyšlo vstříc a utkání přeložilo," řekl v tiskové zprávě výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

Před pauzou se už v české basketbalové lize s nákazou koronavirem potýkali v Brně, Děčíně, Kolíně a Ústí. Nymburk stihl odehrát v domácí soutěži šest zápasů a vede tabulku se stoprocentní bilancí.

Do Turecka už neměl s nymburskou výpravou cestovat slovinský rozehrávač Luka Rupnik, který se po vzájemné dohodě minulý víkend odpojil od týmu a jedná se o jeho přestupu. Středočeši za červencovou posilu z Antverp, jež v lize odehrála tři zápasy, hledají náhradu.

Reklama

Související témata: