Hlavní obsah

Basketbalista Ingram si vyjednal v New Orleans pětiletou smlouvu

New Orleans

Basketbalista Brandon Ingram se s New Orleans dohodl na maximální pětileté smlouvě, která mu v NBA vynese 158 milionů dolarů (3,47 miliardy korun). Pelicans už vloni avizovali, že chtějí třiadvacetiletého křídelního hráče získat do dlouhodobého angažmá, Ingram navíc ve zkráceném ročníku potvrdil své kvality a byl vyhlášen hráčem s největším zlepšením.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Basketbalista Brandon Ingram z New Orleans na snímku z července.

Článek

Druhý hráč draftu z roku 2016, kdy si ho vybrali Lakers, přišel do New Orleans vloni v červnu v rámci výměny a v uplynulé sezoně poznamenané koronavirem si vylepšil osobní maxima. V 62 zápasech Ingram zaznamenal v průměru 23,8 bodu, 6,1 doskoku a 4,2 asistence.

Bogdanovič zamířil ze Sacramenta do Atlanty

Bogdan Bogdanovič zamířil jako chráněný volný hráč do Atlanty. Jeho dosavadní tým Sacramento odmítl dorovnat nabídku Hawks a osmadvacetiletý srbský reprezentant tak po třech letech v zámořské lize změní zaměstnavatele.

Minulý týden se přitom zdálo, že Bogdanovič v rámci větší výměny půjde ze Sacramenta do Milwaukee. Z avizovaného přestupu ale nakonec sešlo.

Podle médií získal v Atlantě stříbrný medailista z mistrovství světa i Evropy a olympijských her čtyřletou smlouvu, která mu zaručí 72 milionů dolarů (1,58 miliardy korun). Vedení klubu ale bližší podmínky kontraktu nepotvrdilo.

Před angažmá v NBA působil Bogdanovič v Partizanu Bělehrad a Fenerbahce Istanbul, s nímž v roce 2017 vyhrál Evropskou ligu. V uplynulém ročníku zámořské ligy nastřílel v 61 zápasech v průměru 15,1 bodu, z tříbodové vzdálenosti proměnil 37,2 procenta pokusů.

Reklama

Související témata: