Hlavní obsah

KP Brno - Gorzów 72:70 Basketbalistky KP Brno vstoupily vítězně do Evropského poháru

Brno

Basketbalistky KP Brno vstoupily vítězně do Evropského poháru. V "bublině" domácí haly zdolaly polský celek Enea Gorzów těsně 72:70. V dalším utkání skupiny D se utkají ve čtvrtek od 18 hodin s MBA Moskva, který dnes podlehl tureckému celku Idare 74:85.

Foto: Sport.cz

Basketbalistky KP Brno (ilustrační foto)

Článek

Brňanky vstoupily do zápasu skvěle a díky téměř bezchybné střelbě vedly už v první čtvrtině o 15 bodů. "Měli jsme soupeře a jeho hvězdy dokonale přečtené a hráčky plnily své úkoly bez chyby," poukázal trenér Dušan Medvecký na taktickou přípravu.

Nicméně po první desetiminutovce se přestala dařit střelba Březinové i Američance Pageové, naopak v polském týmu se začaly výrazněji prosazovat Američanka Walkerová a Švédka Gustafsonová a náskok Brňanek se ztenčoval. "My jsme ale stále dobře bránili a nepustili jsme Polky k větší bodové sérii," řekl Medvecký.

Vyrovnaný duel pak pokračoval prakticky až do závěru. Gorzów šel poprvé do vedení sedm minut před koncem, ale jen na chvíli. Domácí tým prokázal, že obrana byla jeho silnou stránkou, v závěru pokryl střelecké hvězdy soupeře a zvítězil. "Holky zaslouží absolutorium hlavně za výkon v obraně," konstatoval Medvecký.

Evropský pohár basketbalistek - skupina D v Brně:
1. kolo:
KP Brno - Gorzów 72:70 (26:13, 36:34, 56:54)
Nejvíce bodů: Březinová a Pageová po 17, Potterová 12 - Walkerová 24, Christovová 15, Gustafsonová a Greenová po 11.
MBA Moskva - Idare (Tur.) 74:85 (21:24, 38:45, 61:65)
Nejvíce bodů: Psarevová a Stoljarová po 12, Leščkovcevová 11 - Cannonová a Mitchelová po 25, Dubljevičová 18.

Reklama

Související témata: