Hlavní obsah

Basketbalový reprezentant Šafarčík skončil v Nymburce

Nymburk

Člen širšího reprezentačního kádru Petr Šafarčík končí v týmu basketbalistů Nymburka. Sedmadvacetiletý křídelní hráč přišel do celku sedmnáctinásobného českého šampiona a pravidelného účastníka Ligy mistrů v únoru 2019 z Kolína. Nymburk, který nově převzal po hlavní kouči Orenu Amielovi jeho dosavadní asistent Aleksander Sekulič, využil při přestavbě kádru možnost předčasně ukončit s Šafarčíkem kontrakt.

Foto: Sport.cz

Petr Šafarčík končí v Nymburce.

Článek

"Počítali jsme s tím, že Petr v uplynulé sezoně dostane větší prostor na to, aby ukázal, co v něm je, ale bohužel měl smůlu na zranění, které ho na čtyři měsíce vyřadilo ze hry. Ani v nové sezoně by pravděpodobně nedostal tolik možností na hřišti, bude proto lepší pro obě strany jít svou cestou," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský.

Čtyřiadvacetiletý Šafarčík naskočil do ligy jako sedmnáctiletý v dresu USK Praha. V celku z Folimanky pak pokračoval další čtyři sezony. Před ročníkem 2017/18 přestoupil do Kolína, kde se stal jedním z lídrů. V Nymburce pomohl k zisku dvou ligových titulů, dvou triumfů v Českém poháru a přispěl k dvěma postupům do Final 8 Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.