Hlavní obsah

USA - Španělsko 83:76Basketbalisté USA zakončili přípravu na OH výhrou nad Španělskem

Basketbalisté USA zakončili přípravu na olympiádu vítězstvím. Vítězové posledních tří her, kteří budou v Tokiu jedním ze soupeřů české reprezentace, v Las Vegas porazili 83:76 úřadující mistry světa Španěly.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Kevin Durant (vpravo) střílí na koš v zápase se Španělskem

Článek

Američané se rozjížděli pomalu a v průběhu druhé čtvrtiny prohrávali až o devět bodů. Po přestávce se ale dostali do tempa, skóre otočili a v posledních šesti minutách třetí čtvrtiny Španělsku povolili jediný koš z pole.

V závěrečném dějství domácí kontrolovali náskok a po úvodních porážkách s Nigérií a Austrálií navázali na vítězství nad Argentinou. Přípravu tak zakončili s vyrovnanou bilancí dvou proher a dvou výher.

Nejlepším střelcem Američanů byl s 19 body a šesti asistencemi Damian Lillard. Keldon Johnson přidal 15 bodů a Kevin Durant 14. "Bylo to důležité vítězství. Víme, že jsme dobří hráči a od začátku pracujeme na tom, abychom byli i dobrý tým," uvedl Lillard.

"S každým zápasem jsme se tady v Las Vegas zlepšovali a myslím, že dnes už jsme hráli tak, jak chceme hrát v Tokiu. Hráli jsme jako reprezentace USA," přidal Lillard.

Na španělské straně zaznamenal 23 bodů Ricky Rubio. Willy Hernangómez přidal 11 a Marc Gasol 10 bodů, zatímco jeho starší bratr veterán Pau Gasol si připsal osm bodů.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Marc Gasol (vlevo) střílí na koš v zápase se Spojenými státy

Americký výběr vstoupí do olympijského turnaje 25. července proti Francii. O tři dny později se utká s Íránem a základní skupinu zakončí 31. července zápasem s českou reprezentací. Do čtvrtfinále projdou první dva celky tabulky a dva nejlepší týmy ze třetích míst.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články