Hlavní obsah

Satoranský mění dres!

New York
Aktualizováno

Český basketbalista Tomáš Satoranský přestupuje v rámci NBA z Chicaga do New Orleans. O transakci informují zámořská média.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský během tréninku v dějišti OH.

Článek

Český reprezentační rozehrávač má být krátce po vyřazení národního týmu z olympijských her součástí výměny za Lonza Balla. V týmu Bulls Satoranský odehrál poslední dvě sezony a smlouvu měl ještě na tu příští. Signálem k výměně byl podle médií fakt, že jeho dosavadní klub uplatnil opci na třetí rok Satoranského kontraktu, který českému hráči garantuje stejně jako v minulých dvou letech příjem 10 milionů dolarů.

Devětadvacetiletý Satoranský hraje NBA pět let. V roce 2012 si ho vybral v druhém kole draftu Washington, ale odchovanec USK Praha se po působení v Seville a Barceloně stal hráčem Wizards až v roce 2016. Za Washington odehrál 210 utkání v základní části a dalších 16 v play off, v Chicagu ve dvou koronavirem poznamenaných ročnících nastoupil do 123 utkání a do vyřazovací části s ním ani jednou nepostoupil.

Zatímco v první sezoně za Bulls Satoranský odehrál 64 ze 65 zápasů v základní sestavě, v té uplynulé už to bylo jen 18 z 58, protože nový kouč Bill Donovan začal upřednostňovat na rozehrávačském postu Cobyho Whitea. V dosavadní pětileté kariéře v NBA má Satoranský bilanci 7,4 bodu, 4,2 asistence a 3,0 doskoku na zápas.

Třiadvacetiletý rozehrávač Ball, druhý hráč draftu z roku 2017, má v Chicagu podepsat čtyřletou smlouvu na 85 milionů dolarů. Bulls za něj vedle Satoranského pošlou k Pelicans také pětatřicetiletého rozehrávače Garretta Templea, který už v lize vystřídal deset klubů, a volbu v druhém kole některého z budoucích draftů. Ball první dvě sezony odehrál za Los Angeles Lakers, pak putoval v rámci výměny za Anthonyho Davise k Pelicans, kde v minulém ročníku zaznamenal v průměru 14,6 bodu, 5,7 asistence a 4,8 doskoku.

Veterán Paul bude hrát do čtyřiceti za Phoenix

Šestatřicetiletý rozehrávač Chris Paul se dohodl v klubu finalisty NBA Phoenixu na nové čtyřleté smlouvě, která mu zaručí příjem 120 milionů dolarů. Podle zámořských médií se americký basketbalista podrobil po skončení sezony operaci zápěstí, ale na startu nového ročníku 2021/22 by měl být fit.

Paul přišel do Phoenixu před minulou sezonou a dovedl Suns až do finále NBA, ve kterém bylo ale úspěšnější Milwaukee. Phoenix byl ve finále poprvé od roku 1993 a potřetí v historii, na titul však stále čeká. Pro Paula to byla první příležitost k zisku primátu v 16. sezoně v kariéře.

Čtvrtý hráč draftu z roku 2005 hrál v NBA také za New Orleans, Los Angeles Clippers, Houston a Oklahomu. Na kontě má 1090 utkání v základní části s průměry 18,3 bodu a 9,4 asistence na zápas. V play off přidal další 129 startů.

Nadějný Allen dostane stomilionovou smlouvu

Pivot Jarrett Allen po lednovém příchodu do Clevelandu bude hájit barvy Cavaliers i v dalších pěti letech, podle zámořských médií se v klubu dohodl na smlouvě s příjmem 100 milionů dolarů. Třiadvacetiletý hráč je považovaný v NBA za jeden z velkých talentů, v minulé sezoně za Cleveland zaznamenal v 51 zápasech v průměru 13,2 bodu a 9,9 doskoku.

Allen strávil první tři sezony v lize v Brooklynu, který si jej vybral v draftu v roce 2017 jako 22. hráče v pořadí. S Nets zahájil i minulý ročník, ale pak se stal součástí rozsáhlé výměny čtyř klubů. Jeho ústřední postavou byl hvězdný James Harden, který v rámci trejdu zamířil do Brooklynu z Houstonu. Cavaliers po sezoně avizovali, že udržení Allena v kádru je jejich priorita v přestupním období.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články