Hlavní obsah

Hvězdný rozehrávač Walker bude hrát v NBA za rodný New York

New York

Čtyřnásobný účastník Utkání hvězd NBA Kemba Walker se v zámořské basketbalové lize stěhuje do rodného New Yorku. S Knicks podepíše smlouvu, poté co se podle zámořských médií dohodl na vykoupení ze současného kontraktu s Oklahomou. Ta měla platnost ještě dvě sezony a hráči měla zaručit téměř 74 milionů dolarů.

Foto: Sport.cz

Basketbalisté New Yorku Knicks jsou nejhodnotnějším klubem NBA. Hrát za něj bude i čtyřnásobný účastník Utkání hvězd NBA Kemba Walker.

Článek

Jednatřicetiletý rodák z Bronxu Walker za Oklahomu neodehrál v lize ani zápas. Hráčem Thunder se stal teprve v červnu, kdy jej klub získal z Bostonu v rámci výměny za Ala Horforda. Za Celtics v uplynulé sezoně nastoupil kvůli potížím s kolenem a po léčbě kmenovými buňkami jen do 46 zápasů včetně 1. kola play off, které nedohrál.

V sezoně 2019/20 dovedl Boston do finále Východní konference, předchozích osm ročníků v zámořské lize hrál za Charlotte, kde se stal historicky nejlepším klubovým střelcem. V NBA odehrál celkem 735 zápasů s průměrem bezmála dvacet bodů na zápas.

Reklama