Hlavní obsah

Česko - Španělsko 66:63Juniorské basketbalistky si na MS zahrají o páté místo

Debrecín

České juniorské basketbalistky na mistrovství světa porazily Španělsko 66:63 a na turnaji v Debrecínu skončí nejhůře šesté. Tým trenérky Romany Ptáčkové vybojuje nejlepší výsledek na MSJ od roku 2001, kdy v Brně tým kolem tehdejších vycházejících hvězd Evy Vítečkové či Jany Veselé šampionát ovládl. O páté místo se mladé Češky utkají v neděli s Kanadou, takže dostanou šanci oplatit severoamerickému týmu porážku ze základní skupiny.

Článek

Roli nejlepší střelkyně českého celku na turnaji potvrdila Dominika Paurová, jež se 17 body ovládla statistiku utkání. Teprve šestnáctiletá křídelnice Hradce Králové byla také se sedmi získanými míči nejlépe doskakující hráčkou zápasu.

Španělky, jejichž předchůdkyně před dvěma lety v Bangkoku vybojovaly bronz, vedly ve druhé čtvrtině až o devět bodů. Češky ale třináctibodovou šňůrou výsledek ještě do poločasové přestávky otočily a po změně stran už soupeře před sebe ani jednou nepustily.

České juniorky od brněnského triumfu startují na MS teprve potřetí a nyní už s jistotou vylepší sedmé místo z roku 2007. O dva roky později byly desáté.

Reklama

Související témata: