Hlavní obsah

Minnesota - New Orleans 98:107New Orleans poprvé v sezoně NBA vyhrálo, Satoranský opět zůstal jen na lavičce

New York

Basketbalisté New Orleans se na čtvrtý pokus dočkali prvního vítězství v novém ročníku NBA. I bez stále zraněné hvězdy Ziona Williamsona vyhráli na hřišti Minnesoty 107:98, když se opírali hlavně o Brandona Ingrama s 23 body a pivota Jonase Valančiunase s 22 body a 23 doskoky. Tomáš Satoranský zůstal podruhé v řadě pouze mezi náhradníky a na hřiště se ani jednou nepodíval.

Foto: Andy Clayton-King, ČTK/AP

Taurean Prince (vlevo) z Minnesoty a Devonte Graham z New Orleans.

Článek

Pelicans v zápase vedli až o 21 bodů, přeskákali soupeře 60:41 a především ho udrželi na úspěšnosti střelby z pole jen 34 procent. Minnesotě tak vrátili dva dny starou porážku o sedm bodů. Vedle Ingrama a Valančiunase se 21 body a sedmi asistencemi blýskl Devonte' Graham.

"Je úleva konečně vyhrát," oddechl si trenér New Orleans Willie Green, pro něhož šlo o vůbec první vítězství v roli hlavního kouče v ostrém utkání NBA. "Sedmnáct ztrát je sice hodně, ale přišly proti týmu s dobrou defenzivou. Dokázali jsme se přizpůsobit," dodal před novináři rozehrávač Graham.

Na druhé straně zaznamenal 32 bodů, 14 doskočených míčů a sedm finálních přihrávek pivot Karl-Anthony Towns, 28 bodů a devět doskoků si připsal Anthony Edwards. Pelicans se nyní vrátí domů, kde přivítají postupně Atlantu, Sacramento a New York Knicks.

Poprvé od sezony 1996/97 se čtvrté výhry ze čtyř úvodních utkání dočkalo Chicago. Za výhrou 111:108 v Torontu táhl Bulls DeMar DeRozan, jenž proti svému bývalému klubu nastřílel 26 bodů.

"Pro tyto momenty žijete," prohlásil DeRozan. Postaral se o čtyři z posledních pěti bodů týmu a i díky němu jsou Bulls ve Východní konferenci jediným neporaženým celkem. "Sezona je ale dlouhá. Už teď musíme myslet na další utkání, ne být hrdí na současnou bilanci jako na nějaký čestný odznak," varoval DeRozan.

Druhé prodloužení v sezoně absolvoval Boston, na rozdíl od New Yorku ale tentokrát s vítězným koncem. V Charlotte vyhrál 140:129 a Jayson Tatum k tomu přispěl 41 body včetně šesti trojek. K tomu přidal sedm doskoků a osm asistencí.

"Dnes se ukázalo, že jsme tvrdí bojovníci," poukázal Tatum na vymazání dvanáctibodového deficitu ve čtvrté části. Třiceti body napomohl k první porážce Charlotte v sezoně Jaylen Brown, na straně soupeře Miles Bridges a LaMelo Ball zaznamenali po 25 bodech, první jmenovaný přidal 10 doskoků.

Obhájce titulu z Milwaukee zvítězil v Indianě 119:109 a slaví třetí výhru v sezoně. Janis Adetokunbo zaznamenal 30 bodů, 10 doskoků a devět asistencí, Khris Middleton přidal 27 bodů. Domácím nestačilo 25 bodů Malcolma Brigdona a 21 Domantase Sabonise.

Výsledky NBA:
Atlanta - Detroit 122:104
Brooklyn - Washington 104:90
Charlotte - Boston 129:140 po prodl.
Denver - Cleveland 87:99
Indiana - Milwaukee 109:119
LA Clippers - Portland 116:86
Miami - Orlando 107:90
Minnesota - New Orleans 98:107
Toronto - Chicago 108:111

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články