Hlavní obsah

Chtěla být vojandou a automechaničkou, teď jde česká kráska do boje

Praha

Panenkovská moc není. Spíše u ní doma najdete plakáty akčních hrdinek v maskáčích s pistolí u pasu a výrazem, že to topící se štěně na vlasci na 500 metrů zachrání i za ztrátu nalakovaných nehtů. Lara Croft a především Brutální Nikita. To je Veronika Petrová, alias česká Nikita. Zažila muka při reality show v Izraeli, teď se hodlá popasovat s překážkovým během, který patří profesionálním vojákům. „Nikita běží o život,“ seriál, kde můžete sledovat přípravu na Army Run, který se koná v srpnu.

Foto: Archiv Veroniky Petrové

Veronika Petrová jako Nikita, česká Nikita.

Článek
Fotogalerie

Nikita běží o život

Proč jste se rozhodla pro překážkový běh Army Run?

Miluju extrémní překážkové běhy, protože tam je adrenalin, pořád se něco děje, tohle mě hrozně baví od té doby, co jsem vyzkoušela Spartan Race. A Army Run se běží v armádním prostoru, což je něco výjimečného.

Jste herečka, moderátorka, proč nejste vojanda?

Když jsem se původně rozhodovala o škole, tak jsem chtěla jít na vojenskou školu nebo na automechaničku. Teď toho trochu lituju, byla jsem srab a šla jsem na obchodku.

Na Army Run máte specializovaný trénink na osm týdnů s trenérkou, dala byste závod i bez toho?

Dala bych to, dala jsem to i předtím. Ale teď mám trenérku, protože jsem po Izraeli na tom nebyla úplně dobře co se týče zdraví, takže jsem musela na chvíli sport opustit. Teď se vracím a ráda bych dala co nejvíce překážek. Ale třeba šplh bych nedala, aniž by mi trenérka Nikola poradila správný grif.

Co myslíte že pro Vás bude během závodu nejobtížnější?

Na minulém závodě se museli pojídat červy, tak asi případně to.

Strach, respekt?

Zásadně nezabíjím zvířata, jen když je nejhůř a prudí komáři, tak to jo (smích). Na druhou stranu má jít o hmyz, který bude smažený, takže červa asi sním a budu šetřit síly na další překážky. Člověk může něco říkat, ale když nastane ta situace, může jednat jinak.

Chcete si závod proběhnout, přežít? Nebo si něco dokázat?

Chci ho přežít v pohodě bez zásadnějších zranění, ale určitě i něco dokázat. Vybrala jsem si nejkratší dráhu, vím, že to není žádný extrém, ale lidé si musí uvědomit, že jsem především herečka a moderátorka a mám určitě závazky ke své práci. Hrozně ráda bych ale časově porazila aspoň jednoho profesionálního vojáka České republiky.

Co když ho pak propustí?

To určitě ne, ale mohli by mě naopak přijmout do armády jako mluvčí (smích).

Vaše tréninky a příprava je pravidelně vysílána na Stream.cz. Věříte, že tento příklad může pomoci ženám, holkám k pohybu, běhání?

Já doufám. Nesnažíme se dělat seriál složitý, aby byl pro vrcholové sportovce, ale pro lidi, kteří se na konci roku na Vánoce přežírají a pak na začátku nového roku zase nadávají a v lednu tři týdny cvičí. Mají půl roku na to, aby si zhodnotili, jak se dostali daleko, co si dali jako cíl. Mají možnost začít lehkým tréninkem, pomalu. Každý máme jinou startovací čáru, důležité je opravdu začít a makat. A myslím si, že i vrcholový sportovec si může něco odnést, Nikola je fakt dobrá trenérka s hodně zkušenostmi a kvalitními radami, které třeba nejsou až tak často slyšet.

Jsou lidé líní, nemají vůli?

Jedna věc je vůle, druhá, že k tomu třeba nejsou vedeni od mala. Třetí věc je, že se ženský bojí jít do posilovny, nevědí. Byla bych ráda, aby se nebály, zeptaly se, vzaly si trenéra. Já trenéra ze začátku na pár hodin měla, ale pak jsem si jela svoje. Mám to tak radši. Ať si každý dělá, co mu vyhovuje, ale musíte najit to, co vás opravdu baví, potom je šance, že u toho vydržíte.

Nemají ženy problém s tím, že když nedisponují „perfektní postavou", tak se stydí?

To je hloupost, to je pak začarovaný kruh, ze kterého nevystoupíte. Jasně, stydí se. Ale za rok, když budou makat, a to i zlehka, tak se stydět nebudou. Ty výsledky tam budou.

Vaše přezdívka je Nikita, jste taky tak brutální jako ta ze seriálu?

Když běžela Nikita v televizi, tak jsem ji byla hodně podobná, všichni mě s ní srovnávali. Brutální, drsná? Kdo ví. Tohle si nechám pro sebe. Určitě ale nejsem typ člověka, kterého zastaví první neúspěch.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články