Hlavní obsah

Tento dopis je pro mě nejtěžší, který jsem napsal za posledních 25 let, oznámil Capalbo

Tři populární akce jsou zrušeny. Běžci tento rok přijdou o závody, které vždy patří k nejvyhledávanějším. V Praze se letos neuskuteční Volkswagen Maraton Praha, Sportisimo 1/2Maraton Praha a Birell Grand Prix Praha. I když organizátoři vše připravovali, pandemie koronaviru je mocnější a ovlivnila i tyto závody pro tisíce běžců.

Foto: RunCzech

Tisíce nadšených běžců letos Prahu při akcích Runczechu nezaplní.

Článek

„Musím vám s těžkým srdcem oznámit, že toto rozhodnutí se nám nedělalo lehce. Víme, kolik úsilí jste všichni vložili do přípravy - běžci, dodavatelé i dobrovolníci, a jak velká byla očekávání a nadšení," uvedl předseda organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo v dopise zaslaném přihlášeným běžcům.

Organizátoři se snažili přizpůsobit novým podmínkám během posledních měsíců a přepracovali plány. I když se situace zlepšuje, nelze s jistotou říct, že akce s velkým počtem lidí půjdou letos v centru Prahy uspořádat.

Foto: RunCzech

Tisíce běžců, takto vypadala akce Birell grand Prix.

„Rok 2020 si budeme zajisté pamatovat všichni. A tento dopis je pro mě ten nejtěžší, který jsem napsal za posledních 25 let," napsal Capalbo běžcům.

Ti, kteří měli již zakoupené starty, nepřijdou o ně, jen budou muset naladit formu na pozdější termín. „Chceme vám vše vynahradit, a tak umožníme převést vaši registraci na tyto závody do roku 2021, nebo 2022. Je mi velice líto, že se letos s vámi nebudu moci na těchto třech závodech setkat a osobně vám poblahopřát v cíli. Zdraví je vždy na prvním místě," napsal Capalbo.

Organizátoři nadále pracují na podzimních závodech Mattoni 1/2Maraton v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Olomouci, Ústí nad Labem a Nature Run v Liberci.

Foto: RunCzech.com

Vzpomínky. Více než deset tisíc běžců se v neděli účastnilo pražského maratónu.

„Jako poděkování jsme spustili bezplatnou běžeckou výzvu „Česko běží dál". Pro ty, jimž chybí závodění, jsme připravili nové běžecké akce na unikátních místech s nižší kapacitou - na letištích v Karlových Varech, Českých Budějovicích a Praze a v areálu pivovaru v Plzni. Pro další přípravy nás inspirují Zátopkova slova: „když nemůžeš, tak přidej," dodal Capalbo.

Reklama

Související témata: