Hlavní obsah

Svačina a boj ve tři odpoledne. Co třeba popcorn s rozmarýnem

Praha

Zapomínat na svačinu? Tohle není správná volba. Běžci mají obvykle větší pocit hladu než ti z řad neběžců. Spíš než ignorování hladu a snaha o výdrž do večerního jídla, zkuste se zamyslet nad menší a chytřejší odpolední svačinou, která kručení ukončí. Co třeba popcorn s rozmarýnem? Nebo dáváte přednost kopru?

Máte hlad, chcete svačinku? Zkuste popcorn.

Článek

Hodně lidí odrazuje od nečekaného občerstvení strach z přemíry tuků a cukrů. Konzumace pamlsků není ideálním řešením, to všichni víme, ale správná svačina může být skvělou strategií pro zlepšení příjmu živin. Můžete vylepšit udržení energie po celý den a jíst vícekrát. Ale samozřejmě menších porcí. Tím zabráníte nástrahám a pokušení.

Jedním řešením může být odpolední popcorn. Většině z nás hned naskočí představa o přebytečném tuku z přidaného tuku a másla. To jistě není nejlepší cesta pro zdravou svačinu. Když ale dodržíte základní rady, můžete získat jednu z nejchytřejších svačinek. Získáte nízký obsah kalorií, vysoký obsah vlákniny a velký zdroj antioxidantů. I bez přidání nadbytečného másla, můžete získat uspokojivou chuť.

Doplníte zásoby glykogenu

Zkuste postupovat podle jednoduchého receptu na báječný popcorn. Můžete použít zdravé tuky - olej ze lnu, ořechů, kokosů, které dodají chuť a sytost. Nebo se držte jen prostého "vzduchu". Popcorn je perfektní občerstvení pro běžce. Zkuste tuto volbu, zejména pokud máte odpolední trénink. Jde o snadno stravitelné řešení, které vám pomůže doplnit zásoby glykogenu.

Při nákupu kukuřice zkuste vybírat organickou. Pro dobrou svačinu stačí čtvrt šálku nepraženého popcornu. Jestliže nemáte v plánu přidávat olej nebo sýr, možná budete chtít zvýšit porci, ale to vy musíte rozhodnout, co dáte vašemu žaludku.

Základní popcorn
• 1/4 šálku popcornu
• 2 lžičky oleje, výběr je na vás
Zálivky na popcorn
Používejte jednu až dvě lžíce následujících směsí. Přidáním oleje pomůžete konzistenci
Možnosti
• kvasnice, kopr, sůl
• strouhaný parmazán, rozmarýn, sůl, pepř
• skořice, med
• parmazán, uzená paprika, šťáva z limetky
• mini čokoládové lupínky a solené arašídy

Reklama

Související témata: