Hlavní obsah

Devět výzev, devět zážitků. Trailový pohár, který vám nedá vydechnout

Tohle bude veliké dobrodružství. Devět výzev, devět možných zážitků, které si můžete v tomto roce zapsat do svého běžeckého deníku. Další nový závod objevující zapomenutá území. To vše chystá tuzemský trailový pohár běžců na tuto sezónu. Do nového ročníku je připraven Kilpi Trail Running Cup.

Foto: René Kujan, Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

K osmi původním běhům přibude další v Českém lese mezi Plzní a Šumavou. „Pokračujeme v tom, co jsme nabízeli doposud. Děláme to, co nás samotné baví. Připravujeme zážitkové běhy v přírodě, které přitáhnou jak širokou veřejnost, tak špičkové běžce. Navíc náš kalendář vyplní celý rok včetně prázdnin," říká Martin Dvořák, šéf organizačního týmu agentury SportGroup.cz, sám všestranný vytrvalec a bývalý reprezentační plavec a triatlonista.

Seriál se rozběhne městskými traily, které přejdou do tvrdé přírody. Už 30. dubna 12 kilometrů v Ostravě přes zdejší „sopku" haldu Ema. Následuje 29. května drsný 11 kilometrový parkový trail v Praze na Petříně. Obvyklého data 11. června se drží první delší zkouška 30 kilometrů z Dolní Moravy přes hřeben Králického Sněžníku, a zpět.

Ani v době školních prázdnin tento seriál neutichne - 2. července se hlásí Běh přes Motolské (golfové) jamky na 8 kilometrů. Dále 16. července se můžete vydat na Horský půlmaratón na Lipně. A 6. srpna lahůdka - vrcholný Krkonošský skymaraton na 48 kilometrů.

Delší tratě, větší zážitky

Finišovat se bude na podzim - 18. září a 21 kilometrů na Ještěd a po jeho hřebeni. Dále 8. října prodloužená Beskydská 21 ve Pstruží nad Čeladnou. A 23. října přijde finále na 16 kilometrů mezi zaniklými osadami česko-německého pohraničí v Českém lese.

„Protahujeme některé tratě, protože běžci touží po delších závodech a tím i delších zážitcích. Za nimi cestují i přes půl země, navíc se tak dostáváme i do skyrunningového kalendáře," vysvětluje Dvořák.

Kilpi Trail Running Cup
30. 4.Trail Ostrava 12 km
29. 5.Trail Praha 11 km
11. 6.Dolní Morava 30 km
2. 7.Běh přes motolské jamky Praha 8 km
16. 7.Horský půlmaraton Lipno 21 km
6. 8.Krkonošský Skymaraton 48 km a 21 km
18. 9.Ještěd 21 km
8. 10.Beskydská 21 Čeladná
23. 10.Český les 16 km

Reklama

Související témata: