Hlavní obsah

Hlava chce, zvládne tělo velké sportovní pokušení?

Od soboty do toho šlape každý den. Musí se kousnout, ale stále běží a cíl má na dosah. Blíže, než si původně myslel. René Kujan, redaktor Běhání na Sport.cz, se rozhodl zvládnout za týden 360 kilometrů od pramene Vltavy k prameni Labe. Projekt, který má podpořit vozíčkáře. Doběhne do cíle dříve?

Foto: René Kujan, Sport.cz

Spánek v lese? Každodenní realita týdenního maratónu.

Článek
Fotogalerie

TO DÁÁÁŠ: DEN 3

„Ve středu byl asi nejdelší den ze všech. Vyrazili jsme po deváté ráno a doběhli asi v osm večer," vzpomínal ve čtvrtek ráno Kujan, který ve středu ukrojil z celkové porce dalších 55 kilometrů.

Proti původnímu plánu je o 30 kilometrů dále, než plánoval. Z tohoto důvodu se mu od středy v hlavě usadila jedna myšlenka, o které se ve čtvrtek rozhodne.

„Do cíle zbývá 70 kilometrů a v hlavě mám velké pokušení, že bych to doběhl už ve čtvrtek, tak jsem se zkoušel dobře najíst, protože ve středu jsem za celý den snědl jedno jablko, čtyři hrsti špendlíků a dvě malé kukuřice. Večer jsme ale našli docela dost hub, samé bedly a praváky, takže jsem vařil hustou houbovou polévku. Doufám, že mě donese ve čtvrtek až do cíle," měl ráno Kujan plán. Doběhne k prameni Labe o den dříve?

Redaktor Sport.cz musí během týdne přespávat, ale i stravovat se a napájet se jen s využitím vlastních zdrojů. Z místa startu v Národním parku Šumava vyběhl pouze s malým batohem, který neměl asi sedm kilo.

Jakým způsobem jeho běh pomůže vozíčkářům? „Za každý uběhnutý kilometr věnuji na sbírkový účet České asociace paraplegiků minimálně deset korun. Sehnal jsem další oficiální partnery, kteří udělají totéž, a snažím se k podobnému inspirovat další lidi i firmy kolem. Největší naděje pak vkládám do generálního partnera akce, což je banka, která přislíbila vybrané peníze ještě zdvojnásobit. To mi už dodává hodně velkou motivaci," uzavírá vytrvalec.

Reklama

Související témata: