Hlavní obsah

Regenerujte s profíky – videonávod s instruktáží mistra

Praha

V profesionálním sportu, ve fitness, v hobby odvětvích pohybových aktivit. Všude se stále častěji můžete setkat s nejrůznějšími typy regeneračních technik a pomůcek. Stále větší oblibu zaznamenávají také pěnové masážní válce.

Petr Svoboda - cvičení s masážním válcemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Při natáčení se špičkovým atletem, překážkářem Petrem Svobodou jsme se dozvěděli také to, jak válec používají profesionální běžci. Podívejte se na video a zacvičte si s mistry oboru!

Pěnové válce můžete vidět v různé tuhosti i s nejrůznějšími povrchy. Od měkkých, středně tuhých až po vyloženě tvrdé. Od hladkých přes vroubkované až po agresivně zoubkované.

Účelem válce je uvolnění a zároveň prokrvení svalstva. Můžete si dopřát masáž, i když zrovna svého oblíbeného maséra nemáte po ruce. Uvolníte ztuhlé svaly a povázky, zlepšíte průtok krve i lymfy. V podstatě kdekoli a kdykoli. „Spousta fyzioterapeutů k nám do obchodu přijde a říká, že kdyby každý člověk měl válec a pět minut se takto každý večer proválel, tak nemá žádné problémy," dodává své zkušenosti terapeut Michal Šilhan z Tejpy.cz.

Cvičení na válci zároveň zlepšuje koordinaci pohybů a stabilitu. Netřeba ani podotýkat, že taková automasáž, ať již před, nebo po tréninku, urychlí regeneraci a přispěje k prevenci zranění. Válce se také používají při různých skupinových cvičeních, jako je pilates, jóga nebo dokonce při tréninku bojových umění.

Připravujeme test masážního válce Blackroll standard.

Reklama

Související témata: