Hlavní obsah

TEST: Triko s dlouhým rukávem Puma ACTV PWR ARMS LS TEE ‒ funkční elegance

Praha

Doba krátkých trik je nenávratně pryč. Ke slovu přichází vlezlý podzim s vlhkou zimou a přízemními mrazíky. Je čas vyzbrojit se na svůj oblíbený okruh něčím teplejším. Pojďme dnes spolu vyzkoušet něco od výrobce s lítou kočkovitou šelmou ve znaku!

Foto: Puma.com

Triko od Pumy bylo výrazným překvapením.

Článek
Fotogalerie

Triko v námořnické modři s nábojem decentní elegance slibuje ideální společnost nejen do posilovny, ale také na běh či jako příjemný funkční svršek ležérního zaměstnance kanceláře. Pochází z řady Power Compression Bodywear, tedy lehce kompresního prádla. Tvoří základní, první vrstvu oblékání, přiléhá bezprostředně na tělo a lehkou kompresí pomáhá svaly zbavovat nežádoucích vibrací, případně poslouží k rychlejší regeneraci.

Nečekané odhalení

Kromě samotné kompresní tkaniny ze směsi polyesteru (84 %) a lycry (16 %) má pro nás triko ještě jedno překvapení. Stimulační pásy tvořené z proužků zevnitř navařené hmoty. Tenké linie vytvářejí v oblasti ramenou a horních částí paží svou šířkou a tvarem strukturu ne nepodobnou například aplikovaným kineziotejpům. Navíc prý obrazce drobně masírují. Výrobce o nich říká, že slouží rychlejší a efektivnější regeneraci svalů. Mohu potvrdit, že oblasti ramen tuhly při běhání méně než obvykle.

Ideální teplota

Nevím, zda jde o „kouzlo nechtěného", nebo je tento efekt součástí avizovaného působení na svaly, ale speciální proužky také velmi příjemně chladily. Triko mi tak pomáhalo vyrovnávat se lépe se schizofrenní úlohou běžce těchto dnů ‒ oblékat se poměrně teple, ale zároveň se co nejméně zapařit. Zatímco celé tělo při běhu pilně pracovalo, oblasti ramen optimálně chladily a já měl pocit, že takto musí vypadat onen ideální tepelný komfort při sportu. Navíc gumové proužky způsobují i to, že tričko drží ideálně na svém místě a nikam se neposouvá, neshrnuje, nekrabatí, a to ani v případě, kdy běžíte například s batohem na zádech.

S tou trochou potu si dobře poradil zbytek tkaniny, který výrobce označuje jako powerCELL. Ten u funkčního trika odvádí pot a snaží se udržovat sportovníka v relativním suchu. U krku je Power Tee střiženo lehce do véčka. Samozřejmostí je stoprocentní zastoupení komfortních plochých švů. Rukávy jsou raglánové a od podpaží až k dolnímu okraji trika vede klínovitě se rozšiřující panel síťované látky pro lepší odvětrávání. Panel ze stejného materiálu najdeme také v dolní části zad.

Decentní elegance

Triko má decentní design. Námořnickou modř s občasnými světle modrými švy doplňuje již jen drobné reflexní logo. Určitě nikoho neurazí ani v případě, kdy opustíte posilovnu nebo běžecký ovál a zavítáte v něm i mezi prostý lid.

Desítky kilometrů v něm naběhané byly naplněné pohodlím a spokojeností. Dokonce jsem nabyl dojmu, že oproti většině jiných funkčních trik ze syntetických materiálů má Power Tee přeci jen menší sklony k udržování a šíření zápachu.

PLUSY
slušivý design, použitelné i mimo sport
příjemné nošení díky kompresi a masážním páskům
chladivé v oblasti ramen
méně podporuje tvorbu zápachu
MÍNUSY
nemá ani malou kapsu na klíče
CENA
kolem korun 1300 korun

Reklama

Související témata: