Hlavní obsah

Kdo první vytiskne 3D sportovní botu pro běžného zákazníka?

Boston

Zdá se, že firma s velkým N ve znaku se snaží v použití 3D-technologií trumfnout firmu se třemi pruhy. Vývoj technologie zkrátka na nikoho nečeká a kdo dříve přijde, ten dříve také trojdimenzionálně tiskne. Souboj sportovních gigantů by mohl běžcům přinést nejnovější technologické výdobytky mnohem dříve a v lepší formě, než jsme všichni doufali.

Trojdimenzionální tisk opět ve světě běhuVideo: newbalance.com

 
Článek

Po Adidasu začíná vířit 3D-vlny také New Balance. Zdá se, že sice nepřichází s novinkou úplně první, ale že by se jí mohlo podařit prvenství v uvedení na trh do běžného prodeje. S příchodem limitované edice zatím počítá už na duben příštího roku, kdy by obuv měla být představena v americkém Bostonu. Následně by zázračné běžecké kecky měly být k prodeji ve vybraných prodejnách NB po celém světě.

Pokud byste ale postrádali dostatečnou dávku trpělivosti, můžete už v lednu 2016 navštívit Consumer Electronics Show v Las Vegas. Na tomto jednom z největších odborných veletrhů zábavní elektroniky bude bota poprvé představena odborné veřejnosti.

Stejně jako u konkurence má 3D-tisk zajistit kompletní výrobu mezipodešve. Tím prý výrobce vychází vstříc potřebám běžců na úrovni individuality. A podobně jako u konkurence půjde o tisk z elastomerového prášku, kdy v jeho souvislé vrstvě vymodelují konkrétní struktury laserové paprsky.

New Balance tak chce novým postupem přinést optimální balanci mezi flexibilitou, tuhostí, ale také hmotností a odolností. „Inovativní technikou trojdimenzionálního tisku otevíráme novou kapitolu individuálního přizpůsobování běžecké obuvi, což je jeden z dalších důležitých kroků stát se jednou z nejprogresivnějších sportovních značek světa," pochvaloval si prezident firmy Robert DeMartini.

Také toužíte po individualizované botě?
Ano, než bude na trhu, mám pořád dobrou výmluvu, proč neběhám.
31,6 %
Ehm, své touhy podřizuji ceně.
24,1 %
Ne, každá bota se používáním dost zindividualizuje sama.
44,3 %
Celkem hlasovalo 187 čtenářů.

Reklama

Související témata: