Hlavní obsah

Renesance bosé nohy: Náhradní nalepovací chodidlo?

Budeme všichni běhat ve stylu královny Koloběžky I. ‒ obutí neobutí? Se zajímavým nápadem přichází jeden z italských start-upů, který si říká NakeFit. Holou nohu vyzbrojuje něčím, co ji má dostatečně chránit a zároveň poskytovat dostatek volnosti ve všech směrech. Ujme se novinka ve světě běhu? Co na to řeknou Indiáni? A co teprve Tomáš Zahálka?

Foto: Profimedia.cz

Běhat svobodně naboso, a přitom být chráněný?

Článek
Fotogalerie

Výrobek byste klidně mohli označit jako „částečné nalepovací ponožky". Nebo také samolepící podrážka či lepící vložka bez boty. Tak nějak to totiž vypadá. Základní idea vychází z předpokladu, že lidé rádi chodí a běhají naboso a určitě by tak činili mnohem více a mnohem častěji, kdyby bylo možné eliminovat riziko zranění. A hle, voilà: ochrana chodidel bez nutnosti si něco nazouvat!

„Hypoalergenní nalepovací chrániče, s nimiž můžete jít a běžet, kamkoli budete chtít!" hlásá reklama. A jak to funguje? V podstatě v balení naleznete obrovskou náplast ve tvaru chodidla ve třech volitelných barevných provedeních. Po strhnutí ochranné fólie nalepíte na chodidlo ‒ a užíváte si netušené svobody. Výrobce dodává, že produkt vykazuje vysokou odolnost, lze jej prý tudíž používat jak na zpevněných cestách, tak přímo v terénu či na písku. Samozřejmostí je prý také vodostálost, takže ani u moře byste neměli přijít zkrátka.

Standardní balení bude obsahovat deset párů takových nalepovacích podrážek a v prodeji by měly být už toto léto. Na stránkách Kickstarteru, kde měl tento výrobní projekt cílovou částku 20 000 eur, se už vybral více než desetinásobek této sumy. Zájem je tedy nevídaný. Předobjednávku zboží provedlo už více než čtyři a půl tisíce lidí. Za jedno standardní balení v počáteční fázi zaplatíte minimálně 30 eur.

Co už výrobce nijak zvlášť nezdůrazňuje je fakt, že se jedná o spotřební zboží na jedno použití. Otázkou tak zůstává, zda po sobě nezanecháme jen hromadu zbytečného odpadu, když si už po pár dnech tréninku můžeme takovou ochrannou vrstvu vytvořit přímo na svých chodidlech ‒ navíc zdarma a ekologicky.

Pořídili byste si takovéto náplasti?
Ano.
36,6 %
Nevím.
8,4 %
Ne.
55 %
Celkem hlasovalo 320 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Kickstarter